Följ med till den trevliga hamnstaden Flensburg, Tysklands nordligaste stad. Sommarstaden Flensburg bjuder på ett rikt folkliv längs den långa kajen, här trängs seglare och andra semesterflanörer och i centrum finner man mängder av affärer och typiska tyska ölsjapp. Under resan besöker vi den vackra ön Sylt som har ett ständigt skiftande landskap med mjuka dyner, gröna vallar, blommande hedar, majestätiska klippor och 64 km sandstrand. Här finns färgglada strandstolar, dånande bränningar och en luft som kittlar som champagne. Som en gigantisk vågbrytare ligger den ca fyra mil långsmala ön utanför Schleswig-Holsteins kust. På sina ställen är den inte mer är 500 meter bred. Livsstilen är avkopplande. Lutande halmtak och nostalgiska tegelhus bidrar till atmosfären.
På morgonen åker vi från våra hemorter till motell Björkäng där det finns möjlighet för morgonfika. Vi åker färjan mellan Helsingborg – Helsingör för att sedan ta oss över Stora Bältbron. I Böjden tar vi nästa färja som tar oss till Fynshav och sedan har vi inte långt till den livliga hamnstaden Flensburg och Hotel am Fjord som blir vårt hem för tre nätter. I kväll äter vi ingen gemensam middag, men man kan enkelt gå ut i någon av alla sjöbodar som ligger kring hotellet och njuta av det man själv vill ha. Ca 63 mil
Moin, Moin! Vi börjar dagen med en tur till Fleggaard som är en av de många gränshandlarna som har billig shopping. Sedan passar vi på att titta på Flensburg tillsammans med vår reseledare. Staden klarade sig praktiskt taget utan skador under andra världskriget. Här finns en härlig blandning av tyskt och danskt. Ströva bland de många gavelhusen, njut av den maritima känslan och shoppa i någon av de många butikerna. På kvällen träffas vi på hotellet och tar oss gemensamt till Hansens Brygghus där vi serveras en middag inkl en hembrygd öl/glas vin eller alkoholfritt.
Idag åker vi tillbaka till Danmark och förbi många fina små orter ut mot Vadehavet och ön Römö utanför Jyllands västkust. För att nå ön åker vi över Römödämningen vilken älskas av fåglarna då det är stora skillnader mellan ebb och flod vilket inträffar ett par gånger per dag. Vidare tar vi oss med båt från danska Römö till ön Sylt i Tyskland. Den 4 mil långa ön som fortfarande sjunker på grund av erosion är känd för sin uppfriskande havsluft och sina öppna vidder. Detta är Tysklands fjärde ö och kallas för ”Tysklands Mallorca”. Vi ser oss om på ön och besöker bland annat den gamla fiskebyn Kampen som i början av 1920-talet blev Sylts centrum för författare och intellektuella. Vi avslutar dagen med ett besök i shoppingområdet i Westerland. Då Sylt inte har någon vägförbindelse med fastlandet kör vi upp bussen på en tågvagn och åker med det tillbaka.
Efter en god frukost packar vi bussen och vänder hemåt. På hemvägen kör vi landvägen förbi Kolding och Odense till Helsingör där vi tar färjan mot Sverige. åter ca 19:30 i Göteborg där anslutningsbussar väntar. Ca 63 mil
Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.
Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.
När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.
När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.
Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.
Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.
Förutsatt att alkoholen är för dig och din familjs personliga bruk, utgår Tullverket bland annat från mängderna som framgår av lagen om alkoholskatt.
Observera att mängden alkohol inte är ensamt avgörande vid bedömning om alkoholen verkligen är avsedd för ditt personliga bruk. Tullverket gör en helhetsbedömning av omständigheterna. Det är du som ska visa för tulltjänstemannen vid gränsen att mängden alkohol är rimlig för din eller din familjs personliga bruk.
Om du tar in större mängd än ovan, till exempel för en större fest, ska du kunna visa att alkoholen är för ditt personliga bruk genom att du har med dig uppgifter och handlingar som styrker att du till exempel ska ha ett bröllop eller en annan stor fest.