Skip to main content

Flodkryss på Mosel

Fly vardagen och ge dig ut på en spännande resa längs floden Mosel till Trier, Tysklands äldsta stad. Njut av vyerna från däck, goda måltider från fartygets kök och trivsam avkoppling längs Mosel.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Bremen

  Vi reser på morgonen från våra respektive hemorter. Vid Björkäng Vägkrog gör vi resans första stopp för fika för de som önskar. Vi tar sedan färjorna mellan Helsingborg-Helsingör (20min) och mellan Rödby-Puttgarden (45min). I Tyskland sätter vi kursen mot Bremen och vårt stopoverhotel. Middag och incheckning. Ca 75 mil

 • Dag 2: Bremen - Köln

  Efter frukost fortsätter vi mot Köln som vi når ganska snart. Vi tar en snabb titt på stan innan vi bordar vårt fartyg och installerar oss i våra hytter. På kvällen avgår vi på floden mot Cochem.

  Ombord ingår frukost, lunch och middag från middag ankomstdagen till frukost avresedagen. Det ingår även fritt nyttjande av fartygets pool, underhållning, välkomstfirande osv. Däremot ingår inte dricks, räkna med ca 8 euro per person och dag.

 • Dag 3: Köln - Cochem - Trier

  På morgonen har vi kommit till mysiga vinbyn Cochem. Här stannar vi till ca 16:00 så du har gott om tid att utforska byn och kanske också ta en promenad upp till Reichsburg. Vill du finns det flera vinstugor där du kan testa vin, men var ombord innan vi går vidare på floden!

 • Dag 4: Trier

  Redan 07:00 lägger fartyget till i Tysklands äldsta stad. Vill du kan du följa med på en utflykt till Luxemburg idag och uppleva detta lilleputtland (tillägg 590:-). Efteråt finns tid att upptäcka mysiga Trier.

 • Dag 5: Trier - Bernkastel-Kues - Koblenz

  Klockan 07:00 på morgonen avgår vårt fartyg från Trier, idag kan vi njuta av vackra Mosel medans vi seglar nedströms. I Bernkastel-Kues lägger vi till en stund på dagen. De som vill kan boka en vinprovning här i Bernkastel-Kues (tillägg 470:-). Innan middagen fortsätter turen på Mosel.

 • Dag 6: Koblenz - Andernach - Köln

  Tidigt på morgonen lägger fartyget till i Koblenz. Här kan man se där Mosel och Rhen flyter samman vid Deutsches Eck. De som vill kan även ta linbanan upp till det väldiga fortet Ehrenbrietstein. Vid lunchtid fortsätter vi färden ut på Rhen. I Andernach gör vi resans sista stopp. Här stannar vi i natt och tidigt på morgonen medans vi sover lägger fartyget ut och kryssar sista biten till Köln.

 • Dag 7: Köln - Hamburg

  Fartyget lägger till i Köln och vi äter sista frukosten ombord. På kajen väntar sedan vår buss som tar oss norrut till Hamburg. Middag och incheckning på vårt hotell.

 • Dag 8: Hamburg - Hemorten

  Idag reser vi hem. Vi tar samma färjor som på nerresan. Vid ca 19:30 återser vi Göteborg och här väntar våra anslutningsbussar.

Boende

DCS AMETHYST CLASSIC
Natursköna landskap och spännande städer väntar dig på din kryssning med DCS Amethyst på Rhen och Mosel. Upp till 110 gäster i 55 utsideshytter reser på tre däck mot rekreation, njutning och oförglöml...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.