Skip to main content

Florida med kryss i Karibien

Unna dig lite lyx!

Välkommen till vårt soliga äventyr i Miami och Karibien!

Vi reser till Miami där vi njuter av strandlivet längs South Beach och beundrar den ikoniska art deco-arkitekturen. Vårt boendet ligger i Miami Beach, vilket ger oss närhet till fantastiska restauranger och suverän shopping. Den långa strandpromenaden har vi nöjet att ha precis utanför dörren. Men resan tar oss ännu längre! Med det nya, lyxiga fartyget Icon of the Seas, världens största kryssningsfartyg, utforskar vi Karibien. Mat, underhållning och massor av nöjen ingår. Under kryssningen lägger vi till i Puerto Costa Maya, Mexico och gör stopp i Routan, Honduras och Cozumel Mexico. Sist men inte minst väntar Royal Caribbean's eget paradis, Perfect Day at Cococay på Bahamas.

Häng med oss på denna oförglömliga resa genom Miami och Karibien!

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot USA och Florida

  Vårt äventyr börjar på morgonen när vi träffas på Landvetter. Därifrån flyger vi till Miami via Frankfurt, med Lufthansa. När vi anländer till USA kommer vår transferbuss att vänta på flygplatsen för att transportera oss till Hotel Croydon Miami Beach, där vi kommer att checka in för en tvånättersvistelse. Detta fräscha hotell ligger bra beläget på South Beach.

  Mot USA och Florida
 • Dag 2: Miami

  En ledig dag i Miami. Passa på att njut av denna härliga semesterpärla! Vårt hotell ligger bra till och du når enkelt allt roligt i staden. Vill du så ordnar reseledaren en ”utflyktspromenad” där vi går längs South Beach och upplever stranden och folklivet.

  Miami
 • Dag3: Vi går ombord!

  Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker till kryssningsterminalen i Miami. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Carribbeans helt nya otroliga kryssningsfartyg, Icon of the Seas. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien under 8 dagar. När vi kommit ombord har vi tid för lunch, kanske det första doppet i poolen. Vill du kan du följa med vår reseledare för att bekanta dig med fartyget. Vår grupp samlas för ett kort välkomstmöte innan det är dags för vår första gemensamma middag ombord. Varje kväll har vi samma middagstid (17:30), bord och alltid samma personer som bara ”servar” oss! Om du vill kan du självklart äta på någon av alla de andra restaurangerna ombord eller varför inte beställa room-service och äta på rummet. Valfriheten är enorm!

  Vi går ombord!
 • Dag 4: Till havs

  Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på olika öar.
  Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill röra på sig mellan måltiderna finns gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan mot tillägg bokas i fartygets spa-avdelning. På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister på fartygets scener och det är olika program varje kväll! Du kan också koppla av i någon av de många barerna eller varför inte prova lyckan i kasinot.

  Till havs
 • Dag 5: Puerto Costa Maya 08:00 - 17:00

  Dåtid möter nutid i Costa Maya. Här kan vi upptäcka forntida mayaruiner och mystiska djunglar som bara väntar på att utforskas, tillsammans med privata strandklubbar och trendiga restauranger - allt på samma plats. Det är 647 kvadratkilometer av paradis fyllda med underhållning och historia, bara 48 km söder om Cancun. Det stora mayarevet precis utanför kusten är det näst största i världen - det är ett måste-att-snorkla-ställe. Eller så kan du koppla av i hamnbyn Mahahual med en iskall michelada - en kryddig ölcocktail - i handen. För en kulturell upplevelse, besök ruinerna Kohunlick för att se det berömda Maskernas tempel.

  Puerto Costa Maya 08:00 - 17:00
 • Dag 6: Roatan Honduras 08:00 - 17:00

  Roatáns blandning av olika kulturer och traditioner är tillräckligt charmig för att förtrolla vem som helst. Men dess mangroveträsk, täta djungler och långa stränder med vit sand kommer få dig att vilja stanna för evigt. Dykare och snorklare från hela världen flockas varje år till Honduras största ö i Bay Islands för att uppleva världens näst största barriärrev på nära håll. Roatán-kryssningar ger tillgång till avslappnade strandstäder och avskilda kuster. På den stora ön kan du umgås med apor och "Jesus"-ödlor, snorkla med rockor och åka linbana genom regnskogens trädtoppar. Om det är kultur du längtar efter, kommer öns unika och livfulla blandning att tillfredsställa dig - med soldyrkare, honduraner från fastlandet, ättlingar till europeiska nybyggare och Garífuna, vars Afro-Karibiska-Arawakiska arv fortfarande präglar århundrade gamla samhällen som Punta Gorda.

  Roatan Honduras 08:00 - 17:00
 • Dag 7: Cozumel - Mexico

  Med sina livliga tropiska rev, kristallklara vatten och antika ruiner är Cozumel redo för äventyr som är unika. Här kan du bege dig till Chankanaab National Park, där du kan snorkla bland färgglada rev och massor av tropiska fiskar. Eller res tillbaka i tiden på ett äventyr genom de imponerande mayaruinerna i Tulum. När du är klar med att utforska kan du koppla av med en massage vid stranden på Playa Mia. Från att uppskatta kultur till att njuta av solskenet kommer du att finna en värld av äventyr som väntar på dig i Cozumel.

  Cozumel - Mexico
 • Dag 8: Till havs

  Äntligen dagar på havet! Efter att ha upplevt Karibiska pärlor så känns det nog gott med lite lugn och ro. Vi njuter av härliga måltider, sköna bad i poolerna och storslagen underhållning ombord. Vi har det helt enkelt väldigt bra ombord!

  Till havs
 • Dag 9: Perfect day at Cococay

  På CocoCay kan du erövra Nordamerikas högsta vattenrutschbana och ta en bild från upp till 137 meter upp i en heliumballong. Ta en drink vid baren vid poolkanten och njut av stämningen i den största färskvattenpoolen på Bahamas. Eller få en smak av Bora Bora med din egen över vatten Cabana. Upptäck magin med Perfect Day at CocoCay - endast ombord på Royal Caribbean® Cruises.

  Perfect day at Cococay
 • Dag 10: Åter i Florida och hemresa

  På morgonen kommer vi till hamnen i Miami efter vår vecka till sjöss. Vi åker på rundtur i Miami med vår buss och lokalguide. Därefter kör bussen oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras vi middag. Vi flyger under natten mot Europa.

  Åter i Florida och hemresa
 • Dag 11: Hemma igen.

  Frukost serveras ombord innan vi landar i München. Vi byter plan och fortsätter till Landvetter. Vi säger tack för en underbar resa och skiljs åt. De som bokat transfer möter chauffören i ankomsthallen.

  Hemma igen.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Ingen anslutning Jag kommer själv till Landvetter 00:00 00:00 0:-
Lidköping Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Ljungskile Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Skara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Stenungsund Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Trollhättan Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Uddevalla Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 325:-
Vårgårda Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vänersborg Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Alingsås Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
14/3-2024 torsdagKryssning med nya Icon of the Seas
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Ring för att boka34 990:-Ring för att boka

Boende

Icon of the Seas
Detta är mer än en uppgradering. Det är världens bästa semester – där upplever du den bästa tiden i ditt liv, flera gånger om dagen. Låt oss presentera nya Icon of the Seas℠, som kommer i början...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.