Skip to main content

Irland ✈

Status:
Ring för att boka

Följ med till den gröna, storslagna ön Irland. Här besöker vi ett whiskeydestilleri, tittar på fantastiska trädgårdar, ser romantiska slott och njuter av huvudstaden Dublin. Självklart hinner vi med Cliffs of Moher och kustvägen Ring of Kerry.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Göteborg– Flyg - Dublin 
Under morgonen träffas vi på Landvetter där vi checkar in på flyget (SAS) som skall ta oss till Dublin.  Väl i Irland möter buss upp oss för fortsatt färd mot vårt centrala hotell Academy Plaza Hotel där vi bor två nätter. Vi checkar in och hinner bekanta oss lite med staden innan vi får gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Dublin
Dagen börjar med bussrundtur med lokalguide i staden som grundades av vikingar i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och pubar. Vi gör en rejäl rundtur innan vi på egen hand upptäcker staden. Ikväll skall vi gå gemensamt till Irlands äldsta pub - Brazen Head för middag.

Dag 3 Dublin – Lisdoonvarna
Idag lämnar vi Dublin. Vi kommer till världens äldsta whiskeydestilleri – Kilbeggan som ligger mitt på ön. Vi gör en rundvandring och får smaka på någon sort. Under eftermiddagen kommer vi till Lisdoonvarna och White Hotel Group där vi checkar in och äter middag. Ca 39 mil.

Dag 4 Lisdoonvarna – Tralee
Vi lämnar Lisdoonvarna efter frukost och kör söderut. Vi kommer över The Burren som är ett månliknande landskap som skapats av erosioner. Vid Cliffs of Moher stannar vi och njuter av de häftiga klipporna som stupar 200 meter ner i havet. I Limerick ges tid för lunch och för att se staden på egen hand. Vi fortsätter till mysiga Tralee och Manor West Hotel & Leisure Club där vi checkar in för två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5 Tralee - Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost ger vi oss ut på Ring of Kerry. Landsvägen som går runt halvön Iveragh är en av Irlands största sevärdheter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs. Naturen är dramatisk och vi gör flera fotostopp. Väl åter i Tralee har vi middag på kvällen.

Dag 6 Tralee – Waterford
Efter frukost börjar vi med ett besök på vackra Muckross Gardens innan vi kör vidare mot Irlands äldsta stad - Waterford. Vi besöker det som staden kanske är mest känt för, en kristalltillverkning. Efter besöket har vi lite fri tid i centrum innan vi åker till vårt hotell, Treacys Hotel Spa and Leisure Center Waterford, där vi checkar in och äter middag.

Dag 7 Waterford – Wicklow
Efter frukost kör vi mot Wicklow. I Bray stannar vi till vid Powerscourt Gardens där det finns möjlighet att besöka de fantastiska trädgårdarna på egen hand. Här finns också tillfälle att äta lunch innan vi fortsätter mot Wicklow och vårt hotell Tulfarris Hotel & Golf Resort. Middag på kvällen.

Dag 8 Wicklow – Göteborg – Hemorten
På förmiddagen åker vi till flygplatsen. Vårt flyg med SAS går kl 14:00 till Göteborg där vi skiljs åt efter en fin resa på Irland. Åter i Göteborg ca 21:55.

Hotell

Irland runt

Irland runt

Hotell Irland Dublin Academy Plaza*** Centralt belägna Academy Plaza Hotel ligger runt hörnet från O'Connell Street. Till området Temple Bar promenerar man på 10 minuter. Hotellet erbjuder eleganta oc...