Skip to main content

Irland ✈

Status:
Fullt

Följ med till den gröna, storslagna ön Irland. Här besöker vi ett whiskeydestilleri, tittar på fantastiska trädgårdar, ser romantiska slott och njuter av huvudstaden Dublin. Självklart hinner vi med Cliffs of Moher och kustvägen Ring of Kerry.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Göteborg– Flyg - Dublin
Under morgonen åker vi från våra hemorter till Göteborg.  Vi beräknas vara på Landvetter kl 07:40 där vi checkar in på flyget (SAS) som skall ta oss till Dublin.  Väl i Irland möter buss upp oss för fortsatt färd mot Academy Plaza Hotel där vi bor två nätter. Vi checkar in och hinner bekanta oss lite med staden innan vi får gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Dublin
Dagen börjar med bussrundtur med lokalguide i staden som grundades av vikingar i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och pubar. Vi gör en rejäl rundtur innan vi på egen hand upptäcker staden. Efter den gemensama middagen i kväll går vår reseledare med de som vill till det populära stråket Temple Bar. Här spelas den härliga irländska musiken på var krog.

Dag 3 Dublin – Lisdoonvarna
Idag lämnar vi Dublin. Vi kommer till världens äldsta whiskeydestilleri – Kilbeggan som ligger mitt på ön. Vi gör en rundvandring och får smaka på någon sort. Under eftermiddagen kommer vi till Lisdoonvarna där vi checkar in och äter middag. Ca 39 mil.

Dag 4 Lisdoonvarna – Tralee
Vi lämnar Lisdoonvarna efter frukost och kör söderut. Vi kommer över The Burren som är ett månliknande landskap som skapats av erosioner. Vid Cliffs of Moher stannar vi och njuter av de häftiga klipporna som stupar 200 meter ner i havet. I Limerick ges tid för lunch och för att se staden på egen hand. Vi fortsätter till mysiga Tralee där vi checkar in för två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5 Tralee - Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost ger vi oss ut på Ring of Kerry. Landsvägen som går runt halvön Iveragh är en av Irlands största sevärdheter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs. Naturen är dramatisk och vi gör flera fotostopp. Väl åter i Tralee har vi middag på kvällen.

Dag 6 Tralee – Kilkenny
Efter frukost kör vi vidare mot Kilkenny. Vi besöker det som staden kanske är mest känt för, ett ölbryggeri. Vi besöker Smithwicks bryggeri där vi får en rundtur och självklart också smaka. Bryggeriet brygger Irlands äldsta Ale. Efter besöket checkar vi in på vårt centrala hotell. Vi passar på att titta lite på centrum av den medeltida staden innan middagen på hotellet.
 
Dag 7 Kilkenny – Dublin
Efter frukost kör vi mot Dublin. I Bray stannar vi till vid Powerscourt Gardens där det finns möjlighet att besöka de fantastiska trädgårdarna på egen hand. Här finns också tillfälle att äta lunch innan vi fortsätter mot Dublin. Middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 8 Dublin – Göteborg – Hemorten
På förmiddagen åker vi till flygplatsen. Vårt flyg med SAS går kl 14:00 till Göteborg där buss möter för färd mot våra hemorter. Åter i Göteborg ca 21:55.

Hotell

Irland runt

Irland runt

Dublin Academy Plaza Hotel*** 10-14 Findlater Place, Off O'Connell Street, D1 Dublin, Ireland Centralt beläget hotell i Dublin med gångavstånd till bland annat O'Connell Street och Temple Bar. Hotelle...