Skip to main content

Irland ✈

Följ med till den gröna, storslagna ön Irland. Här besöker vi ett whiskeydestilleri, tittar på fantastiska trädgårdar, ser romantiska slott och njuter av huvudstaden Dublin. Självklart ser vi fantastiska Cliffs of Moher och vackra kustvägen Ring of Kerry.
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Dublin

  Anslutningsbuss till Landvetter för de som bokat detta. Vi träffas på morgonen på Landvetter där vi checkar in på flyget (KLM) som skall ta oss via Amsterdam till Dublin.  Väl på Irland möter buss upp oss för fortsatt färd mot vårt centrala hotell där vi bor två nätter. Vi checkar in och hinner bekanta oss lite med staden innan vi får gemensam middag på hotellet.

  Mot Dublin
 • Dag 2: Dublin

  Dagen börjar med bussrundtur med lokalguide i staden som grundades av vikingar i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och pubar. Vi gör en rejäl rundtur innan vi på egen hand upptäcker staden. Ikväll går vi gemensamt till en irländsk pub för middag.

  Dublin
 • Dag 3: Dublin – Lisdoonvarna

  Idag lämnar vi Dublin. Vi kommer till världens äldsta whiskeydestilleri – Kilbeggan som ligger mitt på ön. Vi gör en rundvandring och får smaka på någon sort. Under eftermiddagen kommer vi till Lisdoonvarna och White Hotel Group där vi checkar in och äter middag. Ca 39 mil.

  Dublin – Lisdoonvarna
 • Dag 4: Lisdoonvarna – Tralee

  Vi lämnar Lisdoonvarna efter frukost och kör söderut. Vi kommer över The Burren som är ett månliknande landskap som skapats av erosioner. Vid Cliffs of Moher stannar vi och njuter av de häftiga klipporna som stupar 200 meter ner i havet. I Limerick ges tid för lunch och för att se staden på egen hand. Vi fortsätter till mysiga Tralee och Earl of Desmond Hotel där vi checkar in för två nätter. Middag på kvällen.

  Lisdoonvarna – Tralee
 • Dag 5: Tralee - Utflykt Ring of Kerry

  Efter frukost ger vi oss ut på Ring of Kerry. Landsvägen som går runt halvön Iveragh är en av Irlands största sevärdheter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs. Naturen är dramatisk och vi gör flera fotostopp. Väl åter i Tralee äter vi middag på kvällen.

  Tralee - Utflykt Ring of Kerry
 • Dag 6: Tralee – Kilkenny

  Efter frukost börjar vi med ett besök på vackra Muckross Gardens innan vi kör vidare mot Kilkenny. Vi besöker Smithwicks bryggeri där vi får en rundtur och provsmakning. Bryggeriet brygger Irlands äldsta Ale. Efter besöket checkar vi in på vårt centrala hotell i denna medeltida stad. Vi passar på att titta lite på centrum innan middagen.

  Tralee – Kilkenny
 • Dag 7: Kilkenny - Dublin

  Efter frukost kör vi den vackra kuststräckan mot Dublin. I Bray stannar vi till vid Powerscourt Gardens där det finns möjlighet att besöka de fantastiska trädgårdarna på egen hand. Här finns också tillfälle att äta lunch innan vi fortsätter mot Dublin. Väl framme besöker vi Guinnessbryggeriet för en rundvandring och provsmakning av det mörka ölet. Efteråt kör vi till vårt hotell där vi äter middag på kvällen.

  Kilkenny - Dublin
 • Dag 8: Dublin – Göteborg – Hemorten

  Vårt flyg med KLM går på eftermiddagen via Amsterdam mot Landvetter som vi når strax före 23 på kvällen.

  Dublin – Göteborg – Hemorten

Karta

Boende

Irland runt
Dublin Harcourt hotel*** Centralt belägna Harcourt hotell ligger 600 meter från shoppingområdet och till Temple Bar är det ca 1200 meter. Intill hotellet finns spårvagnen som enkelt tar er till Crafto...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Vi styr tyvärr inte över stolsfördelningen på flygplanen, det är flygbolaget som bestämmer vem som sitter var i planet. Var uppmärksam vid incheckning så du får platser brevid ditt ressällskap.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla våra resor med flyg måste du ha pass med dig. 

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.