Irland ✈

Följ med till den gröna, storslagna ön Irland. Här besöker vi ett whiskeydestilleri, tittar på fantastiska trädgårdar, ser romantiska slott och njuter av huvudstaden Dublin. Självklart hinner vi med Cliffs of Moher och kustvägen Ring of Kerry.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Oslo– Flyg - Dublin
Under morgonen åker vi från våra hemorter till Oslo. Under resan gör vi stopp vid något rastställe för bensträckare. Vi beräknas vara på Gardemoen kl 09:00 där vi checkar in på flyget (SAS) som skall ta oss till Dublin. På Gardemoen finns också tid för fika innan vi flyger västerut. Väl i Irland möter buss upp oss för fortsatt färd mot Wynn´s Hotel där vi bor två nätter. Vi checkar in och hinner bekanta oss lite med staden innan vi går gemensamt till Irlands äldsta pub - Brazen Head för middag.

Dag 2 Dublin
Dagen börjar med bussrundtur med lokalguide i staden som grundades av vikingar i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och pubar. Vi gör en rejäl rundtur innan vi på egen hand upptäcker staden. Ingen gemensam middag i kväll, men vår reseledare går, med de som vill ut och roa sig, till det populära stråket Temple Bar där den härliga irländska musiken spelas på var krog.

Dag 3 Dublin – Lisdoonvarna
Idag lämnar vi Dublin. Vi kommer till världens äldsta whiskeydestilleri – Kilbeggan som ligger mitt på ön. Vi gör en rundvandring och får smaka på någon sort. Under eftermiddagen kommer vi till Lisdoonvarna där vi checkar in och äter middag. Ca 39 mil.

Dag 4 Lisdoonvarna – Killarney
Vi lämnar Lisdoonvarna efter frukost och kör söderut. Vi kommer över The Burren som är ett månliknande landskap som skapats av erosioner. Vid Cliffs of Moher stannar vi och njuter av de häftiga klipporna som stupar 200 meter ner i havet. I Limerick ges tid för lunch och för att se staden på egen hand. Vi fortsätter till mysiga Killarney där vi checkar in för två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5 Killarney - Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost ger vi oss ut på Ring of Kerry. Landsvägen som går runt halvön Iveragh är en av Irlands största sevärdheter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs. Naturen är dramatisk och vi gör flera fotostopp. Väl åter i Killarney har vi middag på kvällen.

Dag 6 Killarney – Waterford
Efter frukost börjar vi med ett besök på vackra Muckross Gardens innan vi kör vidare mot Irlands äldsta stad - Waterford. Vi besöker det som staden kanske är mest känt för, en kristalltillverkning. Efter besöket har vi lite fri tid i centrum innan vi åker till vårt hotell där vi checkar in och äter middag.
 
Dag 7 Waterford – Dublin
Efter frukost kör vi den vackra kuststräckan mot Dublin. I Bray stannar vi till vid Powerscourt Gardens där det finns möjlighet att besöka de fantastiska trädgårdarna på egen hand. Här finns också tillfälle att äta lunch innan vi fortsätter mot Dublin. Väl framme besöker vi Guinnessbryggeriet för en rundvandring och självklart en provsmakning av det mörka ölet. Middag på kvällen.

Dag 8 Dublin – Oslo – Hemorten
Vi hinner njuta en stund till av Dublin innan vi vid lunchtid åker till flygplatsen. Vårt flyg med SAS går till Oslo där buss möter för färd mot våra hemorter. Åter i Göteborg ca 22:00.

Allt detta ingår

  • Bussresa Oslo tur och retur
  • Flygresa Oslo - Dublin inkl skatter tur och retur
  • Bussrundresa
  • 7 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1 790,-)
  • 7 frukostar
  • 6 middagar
  • Alla utflykter enligt program
  • Reseledarservice

Hotell

Irland runt

Irland runt

***
Dublin Wynns Hotel Dublin**** 39 Abbey Street Lower, Dublin Centralt beläget hotell i Dublin med gångavstånd till bland annat O'Connell Street och Temple Bar. Hotellet har en restaurang som erbjuder irländsk gourmetmat och en bar. Möjlighet till gym och bastu finns. Värdeskåp, hårtork och fri WiFi på rummen. OBS! Vi har centralt hotell i Dublin vilket är viktigt om man skall kunna njuta av staden fullt ut. Lisdoonvarna Whites Hotel*** Ki...