Skip to main content

Göta Kanal

Status:
Ring för att boka

Välkommen ombord på M/S Sandön, fartyg som byggdes 1910 är Göta Kanals äldsta dagstursfartyg. Vi åker från Karlsborg till Vassbacken, genom svensk historia och ser vad kanalen har att erbjuda. Vi passerar både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker.

När bussen kommer fram till Karlsborg går vi ombord på kanalbåten och serveras kaffe med dubbelfralla. M/S Sandön är byggd 1910 i Göteborg och ombord råder en gemytlig atmosfär. Även vid kall väderlek är fartyget ordentligt uppvärmt. Den högsta punkten längst kanalen är sjön Viken där M/S Sandön passerar. Totalt har kanalen 58 slussar. Den sluss med största nivåskillnaden ligger i Forsvik där även Sveriges äldsta järnbro (invigd 1813) fortfarande finns att skåda intill slussen. Från Forsvik färdas vi på den äldsta delen av Göta Kanal som stod färdig 1817.

Vi åker från Karlsborg via Forsviks och genom de grävda lederna. Detta anses som den vackraste sträckan på hela kanalen när vi kommer ut på sjön Viken vänder vi åter mot Karlsborg. Under resans gång äter vi lunch ombord och återkommer kl. 14:30 till Karlsborg. Vi fortsätter till Sjötorp för eftermiddagskaffe på Cafe Baltzar innan vi fortsätter hemåt.

 

Sök resa