Skip to main content

Göta Kanal

Pris från:
1 090:-
Dagar:1
Bussresa, kaffe med dubbelfralla, lunch inkl måltidsdryck och kaffe, eftermiddagskaffe med wienerbröd
Boka resa

Välkommen ombord på M/S Sandön, fartyg som byggdes 1910 är Göta Kanals äldsta dagstursfartyg. Vi åker från Karlsborg till Vassbacken, genom svensk historia och ser vad kanalen har att erbjuda. Vi passerar både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker.

När bussen kommer fram till Karlsborg går vi ombord på kanalbåten och serveras kaffe med dubbelfralla. M/S Sandön är byggd 1910 i Göteborg och ombord råder en gemytlig atmosfär. Även vid kall väderlek är fartyget ordentligt uppvärmt. Den högsta punkten längst kanalen är sjön Viken där M/S Sandön passerar. Totalt har kanalen 58 slussar. Den sluss med största nivåskillnaden ligger i Forsvik där även Sveriges äldsta järnbro (invigd 1813) fortfarande finns att skåda intill slussen. Från Forsvik färdas vi på den äldsta delen av Göta Kanal som stod färdig 1817.
I Tåtorp är slussen handmanövrerad och reglerar vattenståndet i kanalen gentemot den utanförliggande sjön Viken. Resan över Viken tar ca en timma och vi passerar så småningom Forsvik som räknas till den allra vackraste sträckan på hela Göta Kanal. Här finns också den äldsta och största slussen, färdigställd 1813. Under resans gång äter vi lunch ombord och anländer kl. 14:30 till Vassbacken. Vi fortsätter till Sjötorp för eftermiddagskaffe på Cafe Baltzar innan vi fortsätter hemåt.

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7Se allaGöta Kanal21 090:-BokaMer information