Skip to main content

Gotland

Gotland är unikt, både när det gäller de historiska miljöerna, naturen och upplevelserna. Här varvar vi ringmur och raukar med stränder, fiskelägen och lokalproducerade läckerheter. Vi bor i Visby och njuter av behagliga kvällar och fina utflykter. Norröver ser vi droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. På den sydligaste spetsen blickar den kända rauken Hoburgsgubben ut över havet.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjeresa,
 • Tre nätter på hotell inkl frukost,
 • Tre middagar,
 • Två dagsutflykter inkl lunch enligt program med guide.
Omdömen
 • T. O. M. Vädret var perfekt. Mycke bra guide och chaufför.
  Resenär
 • Varit 5+ om vi åkt hem på eftermiddagen,fått en hel dag i Visby Toppen mat ,bra utflykter duktig guid
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Gotland & Visby

  Avresa från tidigt på morgonen från våra hemorter till Mullsjö/Arboga där vi stannar för frukostfika för de som önskar. I Oskarshamn/Nynäshamn avgår färjan ca kl 11:30 till Gotland, överfarten tar ca 3 timmar. Väl framme åker vi till vårt hotell och checkar in för tre nätter. Under eftermiddagen kan man ta en promenad till Visby och titta på den mysiga staden. Middag på vårt hotell på kvällen. (middag ingår)

  Mot Gotland & Visby
 • Dag 2: Norra Gotland 

  Heldagsrundtur norrut. Vi besöker droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. Fårö är kanske mest känt för två saker. Raukar och sandstränder. Självklart kommer vi att se Sudersands fantastiska sandstrand och det imponerande raukområdet. Vi äter lunch under dagen. Väl åter på vårt hotell på kvällen serveras middagen. (frukost, lunch och middag ingår)

  Norra Gotland 
 • Dag 3: Södra Gotland

  I dag ska vi utforska södra delen av ön med den kända rauken Hoburgsgubben, vackra Ekstakusten och besöka ett änge där vi njuter av växtligheten. Vi äter lunch under dagen. Väl åter på vårt hotell på kvällen serveras middagen. (frukost, lunch och middag ingår)

  Södra Gotland
 • Dag 4: En dag i Visby och sedan hemresa

  Efter frukost packar vi bussen och kör in till Visby som vi kan uppleva under dagen. Passa på att njut av den vackra staden ät något gott och spatsera runt bland sevärdheterna. Missa inte Fiskargränd, Strandgatan, Almedalen och självklart Ringmuren! Under eftermiddagen samlar vi oss för avfärd med färjan som avgår ca 17:00 mot fastlandet. Överfarten tar ca tre timmar till Oskarshamn eller Nynäshamn. Väl på fastlandet tar vi oss via fikastopp hem till Trestadsområdet som vi når strax efter midnatt. Frukost ingår idag.

  En dag i Visby och sedan hemresa

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Uddevalla Museet Kampenhof 04:00 02:45
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 02:15
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 02:00
Grästorp Järnvägstationen 05:10 01:35
Vara Järnvägstationen 05:30 01:15
Falköping Mc Donalds 06:00 00:45
Mullsjö VIP 07:30 00:15

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
12/8-2021 torsdagGotland 4 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 64 990:-Boka

Hotell

Visby Gustavsvik
Visby Gustavsvik ligger naturskönt beläget vid havet 2500 meter från Visbys ringmur. Runt anläggningen finns fina naturstigar som Hälsans stig och motionsspår. På stranden kan du njuta av svalkande do...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.