Skip to main content

Gotland

Gotland är unikt, både när det gäller de historiska miljöerna, naturen och upplevelserna. Här varvar vi ringmur och raukar med stränder, fiskelägen och lokalproducerade läckerheter. Vi bor i Visby och njuter av behagliga kvällar och fina utflykter. Norröver ser vi droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. På den sydligaste spetsen blickar den kända rauken Hoburgsgubben ut över havet.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjeresa,
 • Tre nätter på hotell inkl frukost,
 • Tre middagar,
 • Två dagsutflykter inkl lunch enligt program med guide.
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • T. O. M. Vädret var perfekt. Mycke bra guide och chaufför.
  Resenär
 • Varit 5+ om vi åkt hem på eftermiddagen,fått en hel dag i Visby Toppen mat ,bra utflykter duktig guid
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Gotland & Visby

  Avresa från tidigt på morgonen från våra hemorter till Mullsjö/Arboga där vi stannar för frukostfika för de som önskar. I Oskarshamn/Nynäshamn avgår färjan ca kl 11:30 till Gotland, överfarten tar ca 3 timmar. Väl framme åker vi till vårt hotell och checkar in för tre nätter. Under eftermiddagen kan man ta en promenad till Visby och titta på den mysiga staden. Middag på vårt hotell på kvällen. (middag ingår)

  Mot Gotland & Visby
 • Dag 2: Norra Gotland 

  Heldagsrundtur norrut. Vi besöker droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. Fårö är kanske mest känt för två saker. Raukar och sandstränder. Självklart kommer vi att se Sudersands fantastiska sandstrand och det imponerande raukområdet. Vi äter lunch under dagen. Väl åter på vårt hotell på kvällen serveras middagen. (frukost, lunch och middag ingår)

  Norra Gotland 
 • Dag 3: Södra Gotland

  I dag ska vi utforska södra delen av ön med den kända rauken Hoburgsgubben, vackra Ekstakusten och besöka ett änge där vi njuter av växtligheten. Vi äter lunch under dagen. Väl åter på vårt hotell på kvällen serveras middagen. (frukost, lunch och middag ingår)

  Södra Gotland
 • Dag 4: En dag i Visby och sedan hemresa

  Efter frukost packar vi bussen och kör in till Visby som vi kan uppleva under dagen. Passa på att njut av den vackra staden ät något gott och spatsera runt bland sevärdheterna. Missa inte Fiskargränd, Strandgatan, Almedalen och självklart Ringmuren! Under eftermiddagen samlar vi oss för avfärd med färjan som avgår ca 17:00 mot fastlandet. Överfarten tar ca tre timmar till Oskarshamn eller Nynäshamn. Väl på fastlandet tar vi oss via fikastopp hem till Trestadsområdet som vi når strax efter midnatt. Frukost ingår idag.

  En dag i Visby och sedan hemresa

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 04:00 02:45 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 02:15 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 02:00 0:-
Grästorp Järnvägstationen 05:10 01:35 0:-
Vara Järnvägstationen 05:30 01:15 0:-
Falköping Mc Donalds 06:00 00:45 0:-
Mullsjö VIP 07:30 00:15 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
12/8-2021 torsdagGotland 4 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Ring för att boka4 990:-Ring för att boka
6/9-2021 måndagGotland 4 dagar EXTRAINSATT BUSS!
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 64 990:-Boka

Hotell

Visby Gustavsvik
Visby Gustavsvik ligger naturskönt beläget vid havet 2500 meter från Visbys ringmur. Runt anläggningen finns fina naturstigar som Hälsans stig och motionsspår. På stranden kan du njuta av svalkande do...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kommande kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis öppnar den 1 juli. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.