Skip to main content

Hurtigruten hela vägen Kirkenes - Bergen

Vill du uppleva Hurtigrutens hela sträcka är detta resan för dig. Vi flyger till Kirkenes och efter en övernattning dyker vår båt upp i hamnen. Under dagen installerar vi oss ombord och påbörjar äventyret. Vi rundar Nordkap, seglar genom Lofoten, förbi Helgelandskysten och går in i Trondheim. Via Molde och Ålesund når vi sedan Bergen. Här väntar vår buss som sedan tar oss hem.

Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Flygresa Oslo - Kirkenes, 23 kg incheckat bagage 10 kg handbagage
 • 2 nätter på hotell inkl 2 frukost och 2 middagar.
 • 5 nätter på Hurtigruten inkl helpension (frukost, lunch, middag).
 • Reseledarservice
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 34 kundenkäter
 • En fantastisk resa, bra upplagt program, trevliga medresenärer sist men inte minst en kompetent, duktig trevlig reseledare Ingela Johannesson. Positiv tid på året att åka Hurtigruten, lågsäsong på båten, fanns gott om plats. God mat.
  Resenär
 • Fantastisk och Ingela var en utmärkt guide med väldigt mycket bra information
  Resenär
 • Mkt duktig och påläst reseledare.
  Resenär
 • Resan var fantastiskt och Kristina var en jätte bra reseledare.
  Resenär
 • Tyckte om Ingela som reseledare, Det ger mera om det berättas om platser som passeras, samt sammanfattning på slutklämmen, det tyckte jag hon gjorde. Anne
  Resenär
 • Det var en trevlig resa.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Kirkenes

  Vår buss går under morgonen mot Oslos flygplats Gardermoen. Härifrån flyger vi till Kirkenes strax efter kl 16:00. Väl framme möter buss oss för för resa till Scandic Kirkenes där vi checkar in och äter gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Äventyret på Hurtigruten börjar

  Efter frukost möter guide och buss upp oss för en rundtur i Kirkenes. För många är höjdpunkten besökte i Storskog vid gränsen mot Ryssland. Vi får höra historier och skrönor om området. Efter rundturen går vi ombord på Hurtigruten. När vi har lämnat Kirkenes äter vi lunch och sätter kurs mot Vardø. Vi lägger till där på eftermiddagen. Om vädret tillåter kan de som är riktigt modiga ta sig ett dopp i Norra ishavet. Vi fortsätter sedan västerut längs Varanger-halvön till Båtsfjord och Berlevåg, hemvist åt Norges mest kända manskör, som består av lokala fiskare.

 • Dag 3: Mehamn och Tromsö

  Mitt i natten gör vi ett stopp i Mehamn och tidigt på morgonen har vi kommit till Honningsvåg på Magerøya. Här har du möjlighet att följa med på en utflykt (tillägg, bokas ombord) som startar så tidigt att du kan äta frukost på Nordkap. I Hammerfest kan du besöka den UNESCO-listade Meridianpelaren, ett monument som restes 1854 för att markera den första exakta mätningen av jordklotet. Vi fortsätter söderut till Øksfjord och gör ett kort stopp på den gamla handelsstationen Skjervøy. Vi lägger till i Tromsø vill du kan du gå iland en stund och njuta av och uppleva Tromsø under midnattssolen. Du kan också stanna till i Ølhallen för att ta en öl och få en pratstund med den trevliga ortsbefolkningen.

  Mehamn och Tromsö
 • Dag 4: Storartade Vesterålen och Lofoten

  På morgonen lägger vi till i Harstad. Detta är utgångspunkten för en av Hurtigrutens klassiska utflykter – en smak av Vesterålen. Här får du uppleva historia, vackra landskap och kulturarv och går sedan ombord på fartyget igen i Sortland. De som stannar kvar ombord får uppleva passagen genom Risøyrenna, en grund kanal som anlades för Hurtigruten i början av 1920-talet. Var beredd på några av resans mest storslagna naturupplevelser idag när vi seglar genom ögrupperna Lofoten och Vesterålen. Lofoten är känd över hela världen för sin vackra natur med branta fjäll, vilda natur och små pittoreska fiskelägen. Detta är för många resans absoluta höjdpunkt. Efter ett kort stopp i den lilla byn Risøyhamn fortsätter vi till Stokmarknes – orten där Hurtigruten grundades för mer än 125 år sedan. Passa på att besöka Hurtigruten-museet när du är här.  När vi fortsätter söderut känns det som om vi ska kollidera med en fjällvägg, men det är ingen fara. Kaptenen navigerar vant igenom det trånga Raftsundet som omges av nära 1 000 meter höga fjälltoppar. Vi är nu framme vid den förtrollande Trollfjorden. Om vädret tillåter går vi in i fjorden med de branta fjällväggarna som är så nära att det känns som man kan sträcka ut handen och ta på dem. En oförglömlig upplevelse! Nästa stopp är mysiga Svolvær.

  Storartade Vesterålen och Lofoten
 • Dag 5: Bodö, vackra Helgelandskysten och Rörvik

  Att korsa polcirkeln är en viktig händelse och det firar vi ute på däck med en arktisk tradition – en sked torskleverolja. Längs Helgelandskusten passerar vid det underliga fjället Torghatten som är känt för sitt karaktäristiska hål genom mitten av berget. Hålet är 160 m långt, 35 meter högt och 20 meter brett och bildades under istiden. En annan höjdpunkt är fjällkedjan De syv søstre. Det är lätt att förstå hur de sju vackra fjälltopparna gav inspiration till den gamla legenden om hur sju vackra trollsystrar togs tillfånga och förvandlades till sten i soluppgången. Vi gör ett kort stopp i den idylliska före detta handelsstationen Nesna innan vi fortsätter till Sandnessjøen. Härifrån kan man följa med på en utflykt (tillägg, bokas ombord) till Vegaöarna som finns med på Unescos världsarvlista på grund av öbornas i århundranden hållbara livsstil som bygger på den numera unika skörden av ejderdun. I Brønnøysund kan du gå iland och flanera längs den fina kajen. 

  Bodö, vackra Helgelandskysten och Rörvik
 • Dag 6: Trondheim mot Ålesund

  Idag har du chans att utforska trästaden Trondheim som har en spännande historia. Besök den majestätiska Nidarosdomen, byggd över Olof den heliges gravplats, en vikingakung som regerade i Norge från 1015 till 1028. Under vår resa längs kusten kommer du att märka hur viktigt fisket är för Norges kustsamhällen. Kristiansund brukar kallas Norges klippfiskhuvudstad, tack vare dess långa historia som landets exportcentrum för torkad fisk. Här kan du följa med på en utflykt (tillägg, bokas ombord) längs Atlanthavsvägen, en av Norges nationella turistvägar. Den åtta kilometer långa vägen sträcker sig över åtta broar och omges av sagolika landskap och öppet hav. En annan spännande utflykt (tillägg, bokas ombord) är den till Bergtatt marmorgruva där vi tar dig med på en båttur in i fjället över en upplyst underjordisk sjö. Inne i gruvans ”stora sal” serveras sedan en måltid. De som stannar kvar ombord i Kristiansund får uppleva när fartyget går över öppet hav mot Molde - Rosornas stad. Bortom fjorden i fjärran kan man se Romsdalsalpernas många toppar – det så kallade Moldepanoramat.

  Trondheim mot Ålesund
 • Dag 7: Sista dagen ombord

  Under natten stannar fartyget i Ålesund, Torvik och Måløy medan resan går mot sitt slut. Innan vi lägger till i Bergen återstår ännu några fascinerande naturupplevelser, bland annat den pittoreska Nordfjorden nedanför glaciären Jostedalsbreen. Här öppnar sig fjorden mot öster och sträcker sig 9 mil in i landet. Vi närmar oss Bergen. På morgonen lägger vi till i Florø, Norges västligaste samhälle. Några sjömil söder om Florø kommer vi fram till inloppet av vackra Sognefjorden och får njuta av utsikten över de många öar som radar upp sig längs kustlinjen. När vi sedan lägger till i Hansastaden Bergen tar vi med oss unika minnen från en alldeles unik del av världen. På kajen väntar vår buss som tar oss till Thon hotel Hallingdal. Middag och övernattning.

  Sista dagen ombord
 • Dag 8: Hemåt igen

  Efter frukost tar vi resans sista etapp. Vi passerar Oslo och kommer in i Sverige och våra vägar börjar skiljas åt. Men vi ses säkert igen på någon annan resa!

  Hemåt igen

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vårgårda Järnvägstation 06:50 20:15 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 07:10 20:00 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 08:00 19:20 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 08:20 19:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 09:15 18:20 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 09:30 18:00 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 10:00 17:30 0:-
Tanum Rasta 11:30 16:00 0:-
Gardemoen Utrikeshallen 15:00 12:00 -200:-

Gäller för avgångarna: 2024-05-27

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vara Järnvägsstation 05:20 20:45 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:45 20:15 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 06:10 20:00 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 07:00 19:20 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:50 19:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 08:40 18:20 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 09:00 18:00 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 09:30 17:30 0:-
Tanum Rasta 11:00 16:00 0:-
Gardemoen Utresa Flygplatsen, hemresa Oslo 14:00 12:00 -200:-

Gäller för avgångarna: 2024-09-01

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 320:-

Rumsval och övrigt

 • Polarhytt invändigt - nedre däck för två personer 0:-
 • Polarhytt utvändigt - nedre däck för två personer 2 590:- gäller 2024-09-01
 • Polarhytt utvändigt - nedre däck för två personer 2 695:- gäller 2024-05-27
 • Polarhytt utvändigt - Mellan och nedre däck för två personer 4 480:- gäller 2024-09-01
 • Polarhytt utvändigt - Mellan och nedre däck för två personer 4 673:- gäller 2024-05-27
 • Artic Superior - Övre däck för två personer 5 390:- gäller 2024-09-01
 • Enkelrum 5 670:- gäller 2024-09-01
 • Artic Superior - Övre däck för två personer 6 195:- gäller 2024-05-27
 • Enkelrum 8 785:- gäller 2024-05-27
 • Enkelrum 10 430:- gäller 2024-09-01
 • Enkelrum 12 320:- gäller 2024-09-01
 • Platsbokning i bussen 150:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
27/5-2024 måndagHurtigruten långkryss Kirkenes - Bergen- MS Kong Harald
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Kristina
> 621 990:-Boka
1/9-2024 söndagHurtigruten långkryss Kirkenes - Bergen- MS Nordnorge
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 621 990:-Boka

Boende

MS Kong Harald
Det är en ära att ha ett fartyg som bär samma namn som Norges kung, Harald V. Kungen är en van seglare – han har till och med representerat Norge i OS vid tre tillfällen. 2016, vid 78 års ålder, sluta...
MS Nordnorge
MS Nordnorge renoverades 2016 och har nu en modern Arktis-inspirerad inredning. Ombord finns tre olika restauranger, bageriet och glassbaren Multe, en bastu och ett gym. Ute på däck kan du njuta av ut...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.