Skip to main content

Hurtigruten - Tromsö - Lofoten - Trondheim

Världens vackraste sjöresa!

År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten etablerades som begrepp. Än i dag åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim. Resan startar med buss till Oslo och sedan flyg till Tromsö. Sent på kvällen går vi ombord på Hurtigruten som kommer ta oss på en oförglömlig resa längs den norska kusten förbi bla Lofoten och Helgelandskysten.

 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten till Tromsö

  Vår färd norrut startar på morgonen. Vi kör via Västkusten upp till Oslo där vi tar flyg under eftermiddagen till Tromsö. Väl framme möter buss oss och kör oss till Clarion Hotel The Edge där vi kommer serveras middag. Det blir också fri tid innan vi vid ca 23:30 går ombord på MS Nordlys(26/5)/MS Richard With(16/8) som blir vårt hem under tre nätter. Ca 28 mil

  Hemorten till Tromsö
 • Dag 2: Tromsö – Lofoten – Stamsund

  Dagseglingen genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. När vi fortsätter från Stokmarknes ser det ut som vi kör rätt in i fjällväggen! Denna 26 km långa passage kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll. Trollfjorden är havsörnens rike och denna fjord som omgärdas av majestätiska fjäll är bara 2 km lång och 100 meter bred vid mynningen.

  Tromsö – Lofoten – Stamsund
 • Dag 3: Stamsund – Helgelandskusten –Rörvik

  Idag är det väl värt mödan att gå upp tidigt för att njuta av Helgelandskusten! En av dagens höjdpunkter blir när vi korsar polcirkeln. Vi passerar fjällkedjan De Syv Söstre, dessa ”damer” har inspirerat till många sagor och legender. Vidare ser vi Vegaöarna som är med på UNESCOS världsarvslista innan vi når fjället Torghatten med hål rakt igenom. Vi avslutar vid Rörvik som är rikt på sjömonster….

  Stamsund – Helgelandskusten –Rörvik
 • Dag 4: Rörvik – Trondheim – Öyer

  Vid 8.30 tiden är det dags att lämna fartyget i Trondheim där vår buss väntar. Efter några härliga dagar ombord startar vi bussresan hemåt med en kort tur i den historiska staden Trondheim där Nidarosdomen, som är Skandinaviens näst största kyrka, började byggas 1070 över Olav den heliges grav. Med vår buss färdas vi sedan söderut genom den vackra Gudbrandsdalen till Öyer vid Hafjell där vi övernattar på Scandic Hotel Hafjell. Gemensam middag.Ca 32 mil

  Rörvik – Trondheim – Öyer
 • Dag 5: Till hemorten

  Vi äter en stärkande frukost innan vi sätter oss tillrätta i vår buss. Vi passerar Lillehammer och fortsätter utmed Norges största sjö Mjösa mot Oslo. Genom Bohuslän tar vi oss till våra hemorter efter härliga dagar i Lofoten och längs Helgelandskusten! Beräknad hemkomst till Vänersborg ca. kl. 17.00. Ca 40 mil

  Till hemorten

Karta

Boende

MS Nordlys
MS Nordlys , fartyget har fått sitt namn efter det norska namnet för norrsken och fartygets konst, dekor och färger genomsyras av detta naturfenomen. I den ljusa och fina interiören har norska konstnä...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla våra resor med flyg måste du ha pass med dig. 

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Vi styr tyvärr inte över stolsfördelningen på flygplanen, det är flygbolaget som bestämmer vem som sitter var i planet. Var uppmärksam vid incheckning så du får platser brevid ditt ressällskap.