Skip to main content

Hurtigruten - Tromsö - Lofoten - Trondheim

Status:
Ring för att boka

År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten etablerades som begrepp. Än i dag åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim. Resan startar med buss till Oslo och sedan flyg till Tromsö. Sent på kvällen går vi ombord på Hurtigruten som kommer ta oss på en oförglömlig resa längs den norska kusten förbi bla Lofoten och Helgelandskysten.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten till Tromsö
Vår färd norrut startar på morgonen. Vi kör via Västkusten upp till Oslo där vi tar flyg under eftermiddagen till Tromsö. Väl framme möter buss oss och kör oss till Clarion Hotel The Edge där vi kommer serveras middag. Det blir också fri tid innan vi vid ca 23:30 går ombord på MS Midnattsol (24/5 MS Nordlys) vid som blir vårt hem under tre nätter. Ca 28 mil.

Dag 2 Tromsö – Lofoten – Stamsund
Dagseglingen genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. När vi fortsätter från Stokmarknes ser det ut som vi kör rätt in i fjällväggen! Denna 26 km långa passage kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll. Trollfjorden är havsörnens rike och denna fjord som omgärdas av majestätiska fjäll är bara 2 km lång och 100 meter bred.

Dag 3 Stamsund – Helgelandskusten – Rörvik
Idag är det väl värt mödan att gå upp tidigt för att njuta av Helgelandskusten! En av dagens höjdpunkter blir när vi korsar polcirkeln. Vi passerar fjällkedjan De Syv Söstre, dessa ”damer” har inspirerat till många sagor och legender. Vidare passerar vi Vegaöarna som är med på UNESCOS världsarvslista innan vi når fjället Torghatten med hål rakt igenom och avslutar vid Rörvik som är rikt på sjömonster….

Dag 4 Rörvik – Trondheim – Öyer
Vid 8.30 tiden är det dags att lämna fartyget i Trondheim där vår buss väntar. Efter denna härliga tur gör vi en promenad i den historiska staden Trondheim där Nidarosdomen som är skandinaviens näst största kyrka började byggas 1070 över Olav den heliges grav. . Med vår buss färdas vi söderut genom den vackra Gudbrandsdalen till Öyer vid Hafjell där vi bor på Hafjell Hotel & Resort. Gemensam middag. (ca 325 km)

Dag 5 Till hemorten
Frukost. Vi passerar Lillehammer och fortsätter utmed Norges största sjö Mjösa mot Oslo. Genom Bohuslän tar vi oss till våra hemorter efter härliga dagar i Lofoten och längs Helgelandskusten! Beräknad hemkomst till Vänersborg ca. kl. 17.00 Ca 40 mil

Karta

Hotell

MS Finnmarken

MS Finnmarken

Fartyget är vackert inrett i den art deco-stil som var modernt när den ursprungliga MS Finnmarken byggdes. Art Deco kännetecknas av djupa färger, djärva geometriska former och överdådig utsmyckning. M...
MS Polarlys

MS Polarlys

MS Polarlys renoverades 2016 och har nu en modern Arktis-inspirerad inredning. Ombord finns tre olika restauranger, bageriet och glassbaren Multe, en bastu och ett gym. Ute på däck kan du njuta av uts...