Skip to main content

Jul på Mårbacka

På Mårbacka Minnesgård, så genomsyrad av modern svensk historia, hålls en av landets mest uppskattade julmässor. När du går omkring i de historiska omgivningarna är det lätt att känna Selma Lagerlöfs närvaro. Julmässan hålls i ekonomibyggnaderna kring herrgården. 

Här gör hantverkarna allt för att med sina verk föra traditionerna vidare. Skaparglädje och kvalitet är ledorden och varorna är handgjorda helt enligt de gamla traditionerna.Här på julmässan har du chans att handla direkt från några av landets duktigaste slöjdare. På julmässan finns också en stor matbod, fylld av alla sorters julmat. För den som själv vill prova på julens traditionella familjeaktiviteter gör vi polkagrisar. Det är roligt och lärorikt och uppskattas av såväl stor som liten.

Vi tar bussen upp till Värmland och börjar med en lunchbuffé inkl sallad, dricka och kaffe på Wärdshuset Nils Holgersson vid kl 11:30-tiden. Sedan besöker vi julmarknaden på Mårbacka Minnesgård mellan 13:00 och 16:00. På hemvägen stannar vi på Tössestugan för ett eftermiddagskaffe med fralla.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
00:00 00:00 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 08:05 19:20 0:-
Trollhättan Resecentrum Regionbussterminalen (längs spåret) 08:35 18:50 0:-
Vargön Fyrkanten 08:55 18:30 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 09:00 18:25 0:-
Frändefors Tempo 09:15 18:10 0:-
Brålanda Rasta 09:25 18:00 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
4/11-2021 torsdagJul på Mårbacka
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
Ring för att boka750:-Ring för att boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.