Skip to main content

Nyårskryss till Kiel med shopping på CITTI

Status:
Ring för att boka

En nyårskryss till Kiel lockar med shopping, nöjen och nyårsfirande ombord. Vi kryssar med Stena Scandinavica. Ombord njuter vi av den friska sjöluften, spisar något gott och kopplar av i våra hytter, om inte dansgolvet lockar! I Kiel kör vi till CITTI där du kan handla billigt! Med ReseMakar´n får du ta med dig hela 100 kg! Innan båten avgår från Kiel hinner du med en tur i den trevliga staden. Nyårsafton firas med rejäl buffé inkl dryck och sj'älvklart en nyårskål i bubbel på tolvslaget! På morgonen dag tre lägger båten till i Göteborg igen och du är snart åter hemma.

Avreseorter

Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile och E6 söderut.

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Kiel
Bussen hämtar upp på respektive hemort och kör till Göteborg. Vi checkar in på båten och lämnar kajen 17.45. Vi åker med en av världens största färjor – Stena Scandinavica. Njut av god mat och en shoppingrunda i butiken eller koppla av i Riva Bar i C-View lounge. Därefter väntar en god natts sömn i sköna DUX-sängar i den komfortabla hytten.

Dag 2 Kiel
Färjan anländer Kiel 09.15 och vår buss kör, de som vill, till det stora köpcentret CITTI-Park. Här finns många bra fackaffärer och boutiquer, allt under ett tak. CITTI Markt är en gigantisk stormarknad där det finns ett enormt utbud av bl a drycker och livsmedel. Här finns flera hundra sorters öl till bra priser och vi kan handla utan pant.Det finns svensktalande shoppingguider och möjlighet att provsmaka ett antal olika viner och köpa med hem. Tillbaka till Kiels centrum finns många bra shoppingområden. Holstentörn är Kiels största shoppingcenter under tak. Holstenstrasse är Tysklands största gågata och leder dig direkt till Alter Markt. Här finns kaféer, restauranger, stora varuhus och små butiker. Tillbaka till färjan tar man sig på egen hand, färjan ligger endast ett par minuters promenad från centrum. Vi har tillgång till hytten hela dagen och du tar dig enkelt mellan båten och centrum. På kvällen firar vi in det nya året med en stor buffé inkl dryck innan vi skålar in det nya året med bubbel!

Dag 3 Kiel - hemorten
Färjan närmar sig Göteborgs hamninlopp medans vi njuter av frukostbuffén. Kl 09.15 ligger vi åter i hamn. Bussen kör oss till våra hemorter.