Skip to main content

Krakow

Krakow är en väl bevarad medeltidsstad med kyrkor, slott, historiska hus och muséer fyllda av konst. Samtidigt är det en stad med internationell atmosfär och med mycket charm och stämning. Ett utmärkt sätt att uppleva detta är att sitta på något av caféerna vid det berömda torget Rynek Glowny. Torget omringas av rådhuset och Mariakyrkan och i mitten ligger den vackra tyghallen från 1500-talet. Här kan man verkligen njuta av det polska folklivet. Krakow var tidigare Polens huvudstad och har i århundraden varit ett kulturellt centrum. Staden klarade sig undan förstörelsen under andra världskriget och har mycket av sin vackra bebyggelse kvar oskadd. Krakow är en stor studentstad och detta borgar för ett intensivt nattliv med många restauranger, barer och nattklubbar för den som har krafter kvar när kvällen kommer.

 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjor,
 • Del i dubbelrum/dubbelhytt insides,
 • 6 frukostar,
 • 4 middagar,
 • Utflykter enligt program,
 • Reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stena Line i Karlskrona

  Under förmiddagen påbörjar vi resan från våra respektive hemorter. Vi stannar på Björkäng för lunch för de som önskar. Väl framme i Karlskrona checkar vi in på Stena-Lines båt mot Polen och äter en buffé innan vi somnar i våra bekväma hytter med golvstående sängar.

  Mot Stena Line i Karlskrona
 • Dag 2: Vi kör genom Polen

  Vi äter frukost ombord innan vårt fartyg lägger till 09:00 i Gdynia. Vi kör genom Polen och stannar på lämpliga ställen för fika och lunch. I Krakow checkar vi in på centrala hotel Wyspianski där också kvällens middag serveras.

  Vi kör genom Polen
 • Dag 3: Stadsrundtur i Krakow och fri tid i denna trevliga och vackra stad.

  Vi börjar vår vistelse med en rejäl stadsrundtur till fots med svensktalande lokalguide. Vi vandrar sakta genom gamla stan - Stare Miasto - som är ett världsarv skyddat av UNESCO. Staden anses som en av de vackraste i Europa och vi får blanda annat se den medeltida tyghallen, kungaslottet Wawel och Mariakyrkan. Efter rundturen finns tid för att upptäcka staden på egen hand. I kväll har vi ingen gemensam middag.

  Stadsrundtur i Krakow och fri tid i denna trevliga och vackra stad.
 • Dag 4: Det hemska minnesmärket Auschwitz

  Idag kan de som vill följa med på en tur i Europas mörka historia. Vi besöker det fasansfulla men viktiga minnesmärket, över förintelsen, Auschwitz. Vi får en visning av området och ser på museet. Efteråt återvänder vi till Krakow. Eftermiddagen och kvällen är fria för att njuta av Krakows skönhet.

  Det hemska minnesmärket Auschwitz
 • Dag 5: Klostret i Tyniec och saltgruvan i Wieliczka

  Vi börjar dagen med att besöka det benediktinska klostret i Tyniec. Vi får en rundvisning av klostret och kan njuta av dess fina läge intill floden Wisla. Efter rundturen sätter vi oss tillrätta för en orgelkonsert i klostret. Under eftermiddagen beger vi oss ut till Saltgruvan i Wieliczka. Vi går ner de många trappstegen och får sedan en magisk rundvandring i gruvan som är full av konstverk och skulpturer skapade i gruvväggarna. Det mest anslående är kanske den stora balsalen. I kväll äter vi gemensam middag på en restaurang i gamla stan.

  Klostret i Tyniec och saltgruvan i Wieliczka
 • Dag 6: Vi åker norrut genom Polen

  Efter frukost är det dags att lämna Krakow. Vi kör genom Polen norrut till Gdynia där vår färja mot Sverige avgår. Ombord på Stenas båt äter vi middag. Övernattning i bekväma dubbelhytter med golvstående sängar.

  Vi åker norrut genom Polen
 • Dag 7: Hemåt

  Vårt fartyg lägger till 07:30 och innan det har vi ätit frukost. Bussen står på kajen och vi tar oss genom Blekinge och Skåne till Halland. I Varberg stannar vi för hungriga magar innan vi når Göteborg vid ca 14:30.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 09:30 16:30 0:-
Skara Busstation HPL A 10:00 16:00 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 10:00 15:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 10:15 15:45 0:-
Vara Järnvägsstation 10:20 15:40 0:-
Vårgårda Järnvägstationen 10:40 15:20 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 10:45 15:15 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 11:00 15:00 0:-
Ljungskile Busstationen 11:05 14:50 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 11:15 14:40 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 11:35 14:20 0:-
Göteborg Stena Danmarks terminalen 12:00 14:00 0:-
Varberg Björkäng 13:45 12:00 0:-
Falkenberg Preem E6 14:00 11:45 0:-
Halmstad Eurostop fjärrbuss hpl 14:25 11:15 0:-
Karlskrona Stena Line Terminalen Karlskrona, vid vår buss 19:45 07:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 245:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 920:-
 • Avbeställningsskydd 350:-
 • Platsbokning i bussen 100:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
30/4-2023 söndagKrakow 7 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Anders
> 68 490:-Boka
17/9-2023 söndagKrakow 7 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 68 490:-Boka

Boende

Wyspianski
Hotell med perfekt läge vid gamla stan endast fem minuters promenad från Krakows vackra, stora torg - Rynek Glowny. Här har vi enkel tillgång till den historiska gamla stadsdelen där det finns många r...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.