Skip to main content

Kryssning till Island

med Orkney och Shetlandsöarna

Vad tror du om en riktig drömkryssning? Vi kryssar från Hamburg via Orkney till Island. Vi besöker Reykjavik och gör en utflykt i Gyllene Cirkeln med tingvellir nationalpark, Gesyir geotermiska område och vattenfallet Gullfoss. Vårt fartyg tar oss också till Isafjordur och Akureyri pp Island innan vi återvänder till Hamburg via ett stopp på Shetlandsöarna.

Vi kryssar med fina MSC Preziosa och det mesta ingår ombord, måltider i buffén och den stora matsalen, shower och bad i pooler och massa andra nöjen!

Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • resa med Stena till Kiel ToR i dubbelhytt med golvstående sängar,
 • en middag,
 • två frukost.
 • Kryssning med MSC Preziosa från Hamburg och runt Island
 • Fullpension, frukost, lunch och middag från påstigning till avstigning
 • Dricks och skatter
 • Utflykt Gyllene Cirkeln med Reykjavik
 • Svensk reseledare

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Göteborg

  Vi reser under eftermiddagen mot Göteborg och färjan till Kiel. Ombord installerar vi oss i våra bekväma hytter med golvstående sängar och äter en gemensam middag ombord.

  Till Göteborg
 • Dag 2: Mot Hamburg och vårt kryssningsfartyg

  Vi äter frukost ombord innan vi lägger till i Kiel. Väl iland tar vi vår buss till Hamburg och kommer till vårt fartyg MSC Preziosa. Vi går ombord, 'äter lunch och bekantar oss med vårt hem för de närmaste 10 nätterna. Ombord njuter vi av frukost, lunch och middag och däremellan snacks och annat gott, det mesta ingår!

  Mot Hamburg och vårt kryssningsfartyg
 • Dag 3: Till havs

  Idag njuter vi av vårt fina kryssningsfartyg. Måltider serveras i stora buffé restaurangen och matsalen. Vill man slå på stort kan man också boka bord mot tillägg i någon av alla andra fina restauranger som finns ombord. Vill man kan man se någon show eller kanske bada i inomhuspoolen. Det finns massor att göra ombord!

 • Dag 4: Krikwall - Orkney

  Idag lägger vi till på Orkneyöarna!

  Kirkwall, Orkneys huvudstad är uppdelad i två huvudpunkter: den gamla hamnen, i norra änden av staden, där färjor mellan öarna kommer och går året runt, och den stenlagda huvudgatan, som byter namn fyra gånger då den slingrar sig söderut från hamnen förbi katedralen.

  St Magnus Cathedral ligger i hjärtat av Kirkwall och är stadens största sevärdhet. Denna vackra röda sandstensbyggnad invigdes 1137 av vikingajarlen Rögnvald, som byggde katedralen för att hedra sin farbror Magnus, dödad på order av sin kusin Håkon 1117. Orkney har en rik historia sammanflätad med vår Skandinaviska.

  Vi ligger på Orkney från 07:00 - 16:00

 • Dag 5: Till Havs

  Ytterligare en trevlig dag till havs.

 • Dag 6: Reykjavik - Island

  Idag landar vi på Island och dess huvudstad Reykjavik. Vi ger oss ut på utflykt med vår egna inhyrda buss. Vi börjar med en tur upp i den berömda Gyllene Cirkeln som är en ca 30 mil lång turistväg som täcker in Islands tre viktigaste sevärdheter. Vi börjar i dalgången Thingvellir. Här möter den nordamerikanska kontinentalplattan den eurasiska och naturen är förförande. Men platsen är inte bara vacker år 900 höll vikingarna riksmötet Alltinget här, världens första demokratiska parlament, något som gör platsen till den historiskt mest viktiga i landet. Vi fortsätter sedan till Geysir och dess heta källor. Den aktiva gejsern Strokkur kastar upp en 15-30 meter hög vattenpelare i luften var 5-10 minut, en riktigt häftig sevärdhet som trollbinder besökarna. I Gullfoss ser vi Island mest kända vattenfall. Vi återvänder till Reykjavik där vi ser staden med vår guide. På kvällen avgår vårt fartyg och vi är ombord!

  Reykjavik - Island
 • Dag 7: Isafjordur - Island

  Idag ligger vår båt på redden i Isafjordur. De som vill kan åka med en liten båt iland och se den spektakulära naturen på en utflykt. Vill man kan man njuta vyerna från vårt fartyg. Valet är ert!

  Isafjordur - Island
 • Dag 8: Akureyri - Island

  Vi kommer till den lilla staden Akureyri på Island. Idag ligger båten vid kaj och man kan enkelt ta sig iland. Härifrån erbjuder rederiet trevliga utflykter man kan boka.

  Akureyri - Island
 • Dag 9: till havs

  Idag njuter vi av den friska sjöluften till havs och alla nöjen ombord.

 • Dag 10: Lerwick Shetlandsöarna

  På morgonen lägger vi ankar utanför Shetlandsöarna. De som vill kan åka i land med Tenderbåtar. Det finns flera olika utflykter man kan förboka här. Förbokning sker ombord.

 • Dag 11: Till havs

  En sista dag till havs, horisonten är oändlig, njut av sjöresan, fartyget och all mat ombord.

 • Dag 12: Hamburg, mot Kiel

  På morgonen har vi lagt till i Hamburg och vår buss väntar på kajen. Vi far norrut med den till Kiel och Stenabåten som tar oss åter till Göteborg. I kväll äter vi ingen gemensam middag. (Eftersom det är söndag idag och alla affärer är stängda i Tyskland kommer vi inte kunna handla på Citti.)

 • Dag 13: Hemma igen

  Efter frukost lägger vi till i Göteborg och vi påbörjar den sista biten hem efter härliga dagar på kryss runt Island.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum HPL S 14:00 12:00 0:-
Skara Järnvägstation 14:40 11:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 - ReseMakar´n 15:00 12:00 0:-
Vara Järnvägstation 15:10 11:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 15:15 11:30 0:-
Vårgårda Järnvägstation 15:20 11:00 0:-
Uddevalla Kampenhof Museet 15:45 11:00 0:-
Ljungskile Bussterminalen 16:05 10:40 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 16:05 10:45 0:-
Stenungsund Cirkel K Spekeröd 16:25 10:20 0:-
Kungälv Shell Eriksdal 16:45 10:10 0:-
Göteborg Stena Kiel Terminalen 17:00 09:45 0:-
Göteborg Kielterminalen vid vår buss 17:05 09:45 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 520:- gäller 2024-08-28
 • Inhägnad parkering i Vårgårda
  Inhägnad parkering i Vårgårda Du parkerar bilen i Vårgårda på Wallentinsvägen 3 på Vårgårdabuss inhägnade gård. Vi hämtar upp dig vid porten. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 520:- gäller 2024-08-28
 • Dryckespaket Easy
  Dryckespaket Easy Boka drycksepaket ombord, allt detta ingår!
  Heineken fatöl, Urval av husets viner på glas (mousserande, vitt, rött och rosé), Urval av klassiska cocktails, Urval av alkoholfria cocktails, Läsk och juice på glas, Mineralvatten på flaska, Klassiska varma drycker (espresso, cappuccino, caffe latte, te)

  Pris per person

  Pris: 4 200:- gäller 2024-08-28
 • Dryckespaket Easy plus
  Dryckespaket Easy plus Allt detta ingår:

  Olika frysta och klassiska cocktails, Fin sprit, Likörer och apertifs, Urval av viner på glas, 10% rabatt på vinflaskor köpta ombord, Fat- och flasköl, Alkoholfria drinkar, Läsk, Mineralvatten, Kaffedrinkar (latte, espresso, cappuccino, etc.), Varm choklad och te

  Pris per person

  Pris: 5 800:- gäller 2024-08-28
 • Dryckespaket ombord
  Pris: 4 690:- gäller 2025-05-17 till 2025-08-20

Rumsval och övrigt

 • Insides Bella kat IB (ingår i resans grundpris) 0:-
 • Utsides Ocean View Kat OB 1 980:- gäller 2024-08-28
 • Utsides Premium Ocean view kat OL1 3 000:- gäller 2024-08-28
 • Utsides Premium Ocean view kat OL1 3 250:- gäller 2025-05-17 till 2025-08-20
 • Junior Balcony kat BM2 4 992:- gäller 2024-08-28
 • Junior Balcony kat BM2 5 408:- gäller 2025-05-17 till 2025-08-20
 • Avbeställningsskydd 1 350:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
28/8-2024 onsdagIslandskryss med Orkney och Shetlandsöarna
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Erik
Fullbokad, väntelista20 990:-Boka på väntelista
17/5-2025 lördagIslandskryss med Orkney och Shetlandsöarna
Boka tidigt före 15/9 per vuxen: 1000:-
> 626 990:-Boka
20/8-2025 onsdagIslandskryss med Orkney och Shetlandsöarna
Boka tidigt före 15/9 per vuxen: 1000:-
> 626 990:-Boka

Boende

MSC Preziosa
Den klassiska designen och det vackert utformade hantverket på MSC Preziosa visar sig bland annat i piazzan av äkta natursten, de svepande trapporna i Swarovskikristall och den magiska infinitypoolen...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Klädkod ombord

  För mer information gällande klädkod ombord tipsar vi att följa nedan länk direkt till MSC egna hemsida. Tänk på att det endast är övergripande information och inget krav. Det viktigaste är ditt leende!

  https://www.msccruises.se/min-bokning/innan-avresa/klader

 • Vanliga frågor ombord på MSC

  Följ nedan länk direkt till MSC hemsida för svar på Vanliga Frågor gällande ombord på MSC. 

  https://www.msccruises.se/faq

 • Väder Island

  I juni, juli och augusti är vädret på Island relativt milt med en genomsnittstemperaturer på runt 13 grader. När solen skiner och det inte blåser kan temperaturen överstiga 20 grader i många delar av landet. Detta är den varmaste perioden på året, och de långa dagarna ger gott om tid att utforska landets natursköna skönhet.

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. 

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.