Skip to main content

Hamburg - Lübecks julmarknad 3 dagar

En julmarknadskombo!
En häftig julmarknadskombo! Vi reser lite tidigare vilket gör att vi redan på resans första dag hinner besöka Lübecks julmarknad. Vi ser Niederegger, besöker några marknadsbodar och strosar runt i Hansans Drottning innan vi åker vidare till gemytliga Ahrensburg där vi bor på trevliga Hotel am Schloss. Nästa dag gör vi en utflykt till Hamburg där vi beser staden och julmarknaden som är en av Tysklands största. Följ med på vår tredagarsresa till julmarknadslandet Tyskland!
Inkluderat i resan
Bussresa,färjeresor, 2 nätter på hotell inkl del i dubbelrum, 2 frukostbufféer, Besök på Julmarknaden i Lübeck och Hamburg, stadsrundtur i Hamburg och reseledarservice. Max bagagevikt 50 kg.
Omdömen
 • Kan inte bli så mycket bättre
  Resenär
 • Jätte bra bra info om allt informera om städernas historia Mycket bra reseledare 👍
  Resenär
 • Första gången vi åkte på bussresa. Blev mycket positiv till det hela, kanon med en trevlig o kunnig guide som informerade på ett bra sätt. Kan klart rekommendera denna form av semester : ... o, har redan pratat väl om det på både jobb och privat.
  Resenär
 • Heikki är en av dom bästa reseledare vi haft!
  Resenär
 • Bästa guiden , påläst
  Resenär
 • Vilken kille. Körde så bra. Kändes tryggt.
  Resenär
 • Det blir alltid 5 stjärnor när vi åker med Resemakarn
  Resenär
 • Suverän
  Resenär
 • Jättebra reseledare. Underhållande och lättsam. Väldigt kunnig, lärde mig mer av honom än I skolan.
  Resenär
 • Väldigt trevligt och trivsamt litet hotell. Rent och fint. Lugnt område.
  Resenär
 • Själva resan i Tyskland skulle jag gärna rekommendera. Den var väldigt välordnad.
  Resenär
 • MYCKET nöjd, blev otroligt positivt förvånad, allt smakade så mycket godare än vad jag ätit på andra hotell, och riklig buffe!
  Resenär
 • Ska absolut göras om.
  Resenär
 • Kommer att göra denna resa igen.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Lübecks julmarknad - Ahrensburg

  Avresa från hemorten enl. din bokningsbekräftelse. Efter stopp på Björkäng fortsätter vi till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan från Rödby till Tyskland. På eftermiddagen kommer vi fram till Lübeck. Vi besöker den berömda julmarknaden i den gamla medeltida staden under några timmar. Därefter fortsätter vi till vårt hotell i Ahrensburg, där vi checkar in för två nätter. Ca 68 mil

  Hemorten - Lübecks julmarknad - Ahrensburg
 • Dag 2: Hamburgs julmarknad

  Efter den stora frukostbuffén väntar julmarknaden i Hamburg på oss. Hamburgs julmarknad räknas som en av de största och breder ut sig över gator och torg i centrum. Den största finner vi vid Rådhuset. Vår buss kör in på morgonen till Hamburg, vi börjar med en rundtur för att bekanta oss med omgivningarna innan vi shoppar loss i denna härliga storstad. Sent på eftermiddagen återvänder bussen till vårt hotell.

  Hamburgs julmarknad
 • Dag 3: Ahrensburg - Hemorten

  Efter frukost åker vi norrut, vi stannar på en gränshandel innan vi lämnar Tyskland för denna gången. Via Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg kommer vi snabbt tillbaka hem till Sverige igen. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt.

  Ahrensburg - Hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
26/11-2021 fredagHamburg & Lübecks julmarknader 3 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 490:-Boka
3/12-2021 fredagHamburg & Lübecks julmarknader 3 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 490:-Boka
10/12-2021 fredagHamburg & Lübecks julmarknader 3 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 490:-Boka

Hotell

Hotel am Schloss
Trivsamt, familjeägt hotell i centrum av den historiska staden Ahrensburg strax utanför Hamburg. Ahrensburg är en trevlig stad med flera restauranger. Alla rum har dusch och toalett, hårtork och grati...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Läs mer i din bokningsbekräftelse om hur det går till på just din resa.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.