Skip to main content

Hamburg - Lübecks julmarknad 3 dagar

En julmarknadskombo!
En häftig julmarknadskombo! Vi reser lite tidigare vilket gör att vi redan på resans första dag hinner besöka Lübecks julmarknad. Vi ser Niederegger, besöker några marknadsbodar och strosar runt i Hansans Drottning innan vi åker vidare till gemytliga Ahrensburg där vi bor på trevliga Hotel am Schloss. Nästa dag gör vi en utflykt till Hamburg där vi beser staden och julmarknaden som är en av Tysklands största. Följ med på vår tredagarsresa till julmarknadslandet Tyskland!
Omdömen
 • Kan inte bli så mycket bättre
  Resenär
 • Jätte bra bra info om allt informera om städernas historia Mycket bra reseledare 👍
  Resenär
 • Första gången vi åkte på bussresa. Blev mycket positiv till det hela, kanon med en trevlig o kunnig guide som informerade på ett bra sätt. Kan klart rekommendera denna form av semester : ... o, har redan pratat väl om det på både jobb och privat.
  Resenär
 • Suverän
  Resenär
 • Det blir alltid 5 stjärnor när vi åker med Resemakarn
  Resenär
 • Heikki är en av dom bästa reseledare vi haft!
  Resenär
 • Bästa guiden , påläst
  Resenär
 • Vilken kille. Körde så bra. Kändes tryggt.
  Resenär
 • Jättebra reseledare. Underhållande och lättsam. Väldigt kunnig, lärde mig mer av honom än I skolan.
  Resenär
 • Väldigt trevligt och trivsamt litet hotell. Rent och fint. Lugnt område.
  Resenär
 • Själva resan i Tyskland skulle jag gärna rekommendera. Den var väldigt välordnad.
  Resenär
 • MYCKET nöjd, blev otroligt positivt förvånad, allt smakade så mycket godare än vad jag ätit på andra hotell, och riklig buffe!
  Resenär
 • Ska absolut göras om.
  Resenär
 • Kommer att göra denna resa igen.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Lübecks julmarknad - Ahrensburg

  Avresa från hemorten enl. din bokningsbekräftelse. Efter stopp på Björkäng fortsätter vi till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan från Rödby till Tyskland. På eftermiddagen kommer vi fram till Lübeck. Vi besöker den berömda julmarknaden i den gamla medeltida staden under några timmar. Därefter fortsätter vi till vårt hotell i Ahrensburg, där vi checkar in för två nätter. Ca 68 mil

  Hemorten - Lübecks julmarknad - Ahrensburg
 • Dag 2: Hamburgs julmarknad

  Efter den stora frukostbuffén väntar julmarknaden i Hamburg på oss. Hamburgs julmarknad räknas som en av de största och breder ut sig över gator och torg i centrum. Den största finner vi vid Rådhuset. Vår buss kör in på morgonen till Hamburg, vi börjar med en rundtur för att bekanta oss med omgivningarna innan vi shoppar loss i denna härliga storstad. Sent på eftermiddagen återvänder bussen till vårt hotell.

  Hamburgs julmarknad
 • Dag 3: Ahrensburg - Hemorten

  Efter frukost åker vi norrut, vi stannar på en gränshandel innan vi lämnar Tyskland för denna gången. Via Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg kommer vi snabbt tillbaka hem till Sverige igen. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt.

  Ahrensburg - Hemorten

Karta

Boende

Hotel am Schloss
Trivsamt, familjeägt hotell i centrum av den historiska staden Ahrensburg strax utanför Hamburg. Ahrensburg är en trevlig stad med flera restauranger. Alla rum har dusch och toalett, hårtork och grati...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.