Skip to main content

Mallorca ✈

Status:
Fullt

Mallorca har ett härligt klimat och är en av de vackraste öarna i Medelhavet. Ön har bördiga jordbruksbygder, bergstrakter med upp till 1 443 m höga toppar, klippkuster, långa badstränder, ensliga bergsbyar, kloster, slott och trädgårdar från morisk tid – och inte minst, den trevliga storstaden Palma. Vi bor i fina Palmanova som har en av Mallorcas bästa stränder.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter – Palmanova Mallorca
Vi träffas på Landvetter på morgonen och flyger via London till Mallorca. Vi landar vid lunch och kör direkt till vårt hotell i Palmanova. Självklart blir det tid att testa den fina stranden som ligger 200 meter från hotellet om inte hotellets pool lockar. Middag på vårt hotell alla kvällar.

Dag 2 Utflykt - Sineu marknad.
Vi gör en halvdagsutflykt idag. Vi besöker Sineu marknad. Byn ligger mitt på ön och vi når den snabbt. På onsdagar hålls veckomarknaden här och den fyller torg och gränder med sina stånd. Något som är populärt att köpa är olika hantverk och handgjord tvål. Själva byn är mysig med smala gator kantade av sandstenshus. Vi provar vin på Bodega Macià Batle  innan vi återvänder till Palmanova på eftermiddagen.

Dag 3 Utflykt - Palma
Idag besöker vi Mallorcas ”huvudstad” Palma. När vi närmar oss staden dyker den stora katedralen upp som tronar över vattnet. Tillsammans med vår lokalguide ser vi centrala Palma. Staden är vacker med palmprydda promenader och ståtliga familjepalats från tiden efter upptäckten av Amerika, då Spanien upplevde ett ekonomiskt uppsving. Åter till vårt hotell på kvällen.

Dag 4 Palmanova
Idag har vi ledigt hela dagen, njut av stranden, havet och det härliga klimatet. Om du vill kan du enkelt med lokala kommunikationer ta dig in till Palma om du vill se mer där.

Dag 5 Utflykt Valldemossa
Idag reser vi norrut på ön. Vi stannar i byn Valldemossa känd för att den polske kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, författarinnan George Sand, valde att tillbringa vintern 1838-39 på klostret. Byn ligger inramad av höga berg, djupa dalar och en grönskande natur. Under dagen ser vi också Alfabia trädgårdarna som skapades under den moriska perioden på ön. Vi avslutar med att se på den mysiga byn Soller som ligger på slätterna i dalen, omgiven av den majestätiska bergskedjan Tramuntana. Vi lämnar byn med den gamla spårvagnen ner till hamnen Port de Soller. Här möter vår buss upp som tar oss åter till vårt hotell.

Dag 6 & 7 Palmanova
Härliga dagar på stranden, eller dagar för andra aktiviteter. Vill du ha något förslag på någon utflykt eller aktivitet så kan din reseledare hjälpa till.

Dag 8 Palmanova – Landvetter
Idag är det dags att lämna vår ö och bege oss åter norrut. Vi flyger hem

Hotell

OLA Hotel Panama

OLA Hotel Panama

Beläget i ett lugnt område av Palmanova. Ca 200 meter från stranden och nära centrum. Hotellet har utomhuspool. Alla rum har balkong, minibar (avgift) telefon och kassafack (avgift). WiFi i hela hotel...