Skip to main content

Musikresa med Lilla Bandet i Evert Taubes fotspår

Följ med på en annorlunda dagsresa med Lilla Bandet. Man vet aldrig vad som kan hända om man släpper in dessa två i en buss!!!

De tar hand om er hela dagen och ser till att ni får en trevlig dag i Evert Taubes fotspår i Bohuslän. Vi tar oss med bussen ut till Dragsmarks färjeläge där vår lokalguide möter upp. På vägen dit har Johan i Lilla Bandet rattat bussen och Ulrika i Lilla Bandet fått igång bussen i allsång. Med vår lokalguide tar vi oss över till Ängön och Flatö och besöker Flatöns hembygdsmuseum.

Evert Taube blev förtjust i både naturen och folket. Här ute bodde han i perioder under tre år och målade, diktade och komponerade. Tex Maj på Malö, Huldas Karin, Vals på Ängön, Kärleken och vinden, Min älskling du är som en ros och Inbjudan till Bohuslän. Det blir förmiddagsfika med kaffe, fralla och kaka och musikunderhållning av Lilla bandet med bland annat Evert Tabus låtskatt såklart. Guidningen fortsätter söderut och vi stannar vid Handelsman Flink och tittar på Taubestenen. Det blir även ett stopp på Malö innan guiden hoppar av vid färjeläget vid Malöleden och vi tar färjan över till Orust. Vi åker till Restaurang Varvet i Ellös där vi äter en god lunch med dricka, sallad, kaffe och kaka. Efter lunchen besöker vi Tavlebords honungsgård. Här får vi en mycket intressant guidning om bin. De har en visningskupa och en utställning och i deras gårdsbutik finns det massor av bi-relaterade produkter.

Vi får en stund till shopping innan bussen tar oss hemåt igen. Längs vägen hem blir det garanterat nya allsånger och annat skoj!

Inkluderat i resan
Bussresa, kaffe, fralla och kaka, lunch inkl sallad, dricka, kaffe och kaka, guidning i Evert Taubes fotspår över Ängön, Flatö och Malö, guidning på Tavlebords honungsgård och guidning och musikunderhållning av Lilla Bandet!
Våra resenärers betyg för resan
4,8 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 12 kundenkäter

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vänersborg Parallellgatan 14 08:15 18:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 08:30 17:45 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 09:00 17:15 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
11/7-2023 tisdagMusikresa med Lilla Bandet i Evert Taubes fotspår
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
Ring för att boka895:-Ring för att boka
14/9-2023 torsdagMusikresa med Lilla Bandet i Evert Taubes fotspår
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6895:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.