Skip to main content

Musikresa i Evert Taubes fotspår med Lilla Bandet

Följ med på en annorlunda dagsresa med Lilla Bandet. Man vet aldrig vad som kan hända om man släpper in dessa två i en buss!!!

De tar hand om er hela dagen och ser till att ni får en trevlig dag i Evert Taubes fotspår i Bohuslän. Vi tar oss med bussen ut till Dragsmarks färjeläge där vår lokalguide möter upp. På vägen dit har Johan i Lilla Bandet rattat bussen och Ulrika i Lilla Bandet fått igång bussen i allsång. Med vår lokalguide tar vi oss över till Ängön och Flatö och besöker Flatöns hembygdsmuseum.

Evert Taube blev förtjust i både naturen och folket. Här ute bodde han i perioder under tre år och målade, diktade och komponerade. Tex Maj på Malö, Huldas Karin, Vals på Ängön, Kärleken och vinden, Min älskling du är som en ros och Inbjudan till Bohuslän. Det blir förmiddagsfika med kaffe, fralla och kaka och musikunderhållning av Lilla bandet med bland annat Evert Tabus låtskatt såklart. Guidningen fortsätter söderut och vi stannar vid Handelsman Flink och tittar på Taubestenen. Det blir även ett stopp på Malö innan guiden hoppar av vid färjeläget vid Malöleden och vi tar färjan över till Orust. Vi åker till Restaurang Varvet i Ellös där vi äter en god lunch med citronvatten, sallad, kaffe och kaka. Efter lunchen besöker vi Tavlebords honungsgård. Här får vi en mycket intressant guidning om bin. De har en visningskupa och en utställning och i deras gårdsbutik finns det massor av bi-relaterade produkter.

Vi får en stund till shopping innan bussen tar oss hemåt igen. Längs vägen hem blir det garanterat nya allsånger och annat skoj!

Våra resenärers betyg för resan
4,8 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 79 kundenkäter
 • En otroligt trevlig resa som jag är mer än nöjd med.
  Resenär
 • Hela resan var perfekt genomförd
  Resenär
 • Mycket trevliga o generösa reseledare. Precis lagom mycket prat o roliga historier . Och tidsplanering utan jäkt! Bravo
  Resenär
 • Trivsamt och professionellt. Gunilla L
  Resenär
 • Trevligt och intressant. Väl tilltagna raster - skönt att inte känna sig stressad. Lunchmaten var väl inte speciellt inspirerande. Jag valde fisk.
  Resenär
 • Mycket trevlig med musik och sång
  Resenär
 • En mycket trevlig resa med bra underhållning.
  Resenär
 • Mycket trevligt!
  Resenär