Skip to main content

Musikresa till Sven-Ingvars Värmland med Lilla Bandet

Följ med på en musikresa till Sven-Ingvars Värmland med Lilla Bandet! Till minne av Sven-Erik Magnusson har man satt upp 7 konstverk runt om i Grums kommun. De är framtagna i samarbete med Sven-Eriks son, Oscar Magnusson, nuvarnade sångare i Sven-Ingvars. På konstverken finns några rader ur välbekanta låtar från Sven-Eriks musikkarriär, varje konstverk är unikt.

Med Lilla Bandet i bussen blir det underhållning och allsång. Vårt första stopp blir en fika på Tössestugan med kaffe och fralla. Nästa stopp blir Liljedals Glasbruksmuseum där ett av konstverken står. I Liljedal växte Ingvar Karlsson upp som bildade bandet ihop med vännen Sven-Erik. Vi får här en guidning av museet och även titta runt bland de vackra miljöerna.

Vi fortsätter sedan genom Slottsbron där Sven-Erik är uppväxt och äter sedan lunch på Anderssons Restaurang i Grums.

I Borgvik är det också vackra miljöer och högt och vackert på en liten kulle norr om Borgviks kyrka tittar vi på ett nytt konstverk till Sven-Eriks minne med några välbekanta rader på.

I Segmons Folkets Park gjorde Sven-Ingvars sin första spelning 1956 och här hittar vi ett nytt konstverk, men nya testrader. En lokalguideberättar om om Sven-Ingvars och Parken. Lilla Bandet underhåller oss med Sven-Ingvars låtskatt genom sång och musik. Vi avslutar med kaffe med bulle innan vi styr bussen hemåt. 

  • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
5 av 5
: 5/5 stjärnor
Baserat på 20 kundenkäter
  • En resa i Lilla Bandets regi blir aldrig fel. Johan och Ullrika gör att allt blir trevligt. Julbordet var toppen.
    Resenär
  • Mycket trevligt upplägg på hela resan. Sååå nöjd
    Resenär
  • Det var trevligt, och bra allt som vi såg och hörde.
    Resenär