Skip to main content

Normandie

från världshistoria till cider och ost
Normandie är ett perfekt bussresemål. Vi njuter av den trevliga semesterorten Trouville-sur-Mer som är vackert beläget vid Atlantkusten. Normandie bjuder på mycket. Självklart finns den spännande historien med landstigningen 1944 och början på slutet på andra världskriget, såklart skall vi se det. Men det finns också en annan bild av Normandie: maten! Följ med till cidern, ostarna och alla skaldjur som lockar med förförande middagar. I Trouville ligger restaurangerna på rad längs med kajen. I skydd från tidvattnet trängs de gamla fina fiskarvillorna längs de smala gränderna. Trouville är även berömt för sin fina strand  precis utanför vårt hotell.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 2 övernattningar på Kielbåten i dubbelhytt insides med golvbäddar,
 • 6 nätter på hotell i dubbelrum,
 • 8 frukostar,
 • 5 middagar,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice
 • Resan arrangeras tillsammans med Vikingbuss i Linköping
Omdömen
 • Gunnar var en bra reseledare och Erik en fantastisk chaufför, Normandie ett fint resmål, hela resan var perfekt, varmt och vackert
  Resenär
 • Bra hotell, bra utflykter, bra mat och naturligtvis mycket bra chaufför o reseledare.
  Resenär
 • Vi är mycket nöjda! Det enda som inte var helt som förväntat var hotellet i Amiens, B&B. Kändes mer som ett vandrarhem. Övriga hotell var i en helt annan klass. Utflykterna var intressanta och lärorika. Särskilt uppskattade vi besöket på den amerikanska kyrkogården i Arromanche. Vi åker gärna med Resemakarn igen!
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Kielbåten

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter och en härlig buffé inkl dryck. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck.

  Mot Kielbåten
 • Dag 2: Vi kör genom Tyskland till Belgien

  Vi äter en god sjöfrukost och vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Bremen och genom Ruhrområdet innan vi kommer in i Belgien. I Liege stannar vi för middag och övernattning. Ca 64 mil

  Vi kör genom Tyskland till Belgien
 • Dag 3: Mot Normandie

  Idag fortsätter vi färden söderut efter frukost och kommer snart in i Frankrike. Vi fortsätter mot Atlantkusten och vår mysiga lilla semesterort där vi checkar in på hotell Mercure. Vi bor perfekt beläget på stråket mellan stranden och restauranggatan. I kväll äter vi gemensam middag på stan. Ca 48 mil

  Mot Normandie
 • Dag 4: Ost, Cider, Pommeau & Calvados!

  Efter frukost kan de som vill följa med vår reseledare på en informationstur i Trouville och vi har en stund på oss att upptäcka staden. Efter lunch tar vi vår buss till Coudray-Rabut. Här kommer vi prova ostar, cider, pommeau och calvados på Coeur de Lion. Därefter fortsätter vi till impressionistpärlan Honfleur som är en av Normandies vackraste städer. Här får vi tid på egen hand njuta av staden. På eftermiddagen återvänder vi till Trouville där vi kan upptäcka någon av stadens trevliga restauranger. Kanske njuter vi lite av solnedgången på stranden.

  Ost, Cider, Pommeau & Calvados!
 • Dag 5: Krigshistoria

  När man är i Normandie är det nästan ett måste att besöka de krigshistoriska platserna från juni 1944. Vi börjar dagen med Arromanche. Här finns berättelsen i filmform. Vi ser filmen och får sedan tid att titta på byn och stranden. Färden fortsätter till den amerikanska kyrkogården där korsen står i raka rader som ett tragiskt minne över Europas historia. Dagens sista stopp gör vi i Bayeux där de som vill kan se (tillägg ca 11 euro) den berömda tapeten som beskriver slaget vid Hastings. Vi återvänder till vårt hotell och allt trevligt i vår semesterort.

  Krigshistoria
 • Dag 6: Trouville-sur-Mer - marknad

  Vi tar ledigt i vår mysiga stad. Idag väntar den stora veckomarknaden som löper längs med den långa fiskekajen på oss. Många av de lokala cider- och ostproducenterna är här och säljer sina produkter. I grannbyn Deauville finner du den lite mer flärdfulla shoppingen och också den stora marinan. Man tar sig enkelt mellan byarna antingen till fots eller med den lilla färjan som går över hamnen.

  Trouville-sur-Mer - marknad
 • Dag 7: Trouville-sur-Mer - Le Havre och Étretat och vidare till Amiens

  Vi kör över Seine på den vackra ”Normandiebron” till hamnstaden Le Havre. Staden bombades totalt sönder och samman vid krigsslutet och är idag uppbyggd i en unik stil. Vi fortsätter sedan till Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna, som stupar ner mot havet. Sent på eftermiddagen fortsätter vi till Amiens där vi checkar in för en natt. Ca 25 mil

  Trouville-sur-Mer - Le Havre och Étretat och vidare till Amiens
 • Dag 8: På väg mot Tyskland

  Efter frukost tar vi oss till ”Notre-Dame d’Amiens” som är den största och kanske vackraste katedralen i Frankrike. Vi ser på den och forstätter sedan norrut genom Belgien till Bochum där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. 48 mil

  På väg mot Tyskland
 • Dag 9: Mot Kiel

  Nu är det dags att återvända mot Kiel. Vi kör norrut förbi Bremen och Hamburg och vi når Kiel under eftermiddagen. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. Ca 50 mil

  Mot Kiel
 • Dag 10: Nästan hemma igen!

  På morgonen seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter och säger au revoir till våra nya vänner.

  Nästan hemma igen!

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum HPL S 14:00 12:00 0:-
Skara Järnvägstation 14:40 11:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 - ReseMakar´n 15:00 12:00 0:-
Vara Järnvägstation 15:10 11:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 15:15 11:30 0:-
Vårgårda Järnvägstation 15:20 11:00 0:-
Uddevalla Kampenhof Museet 15:45 11:00 0:-
Ljungskile Bussterminalen 16:05 10:40 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 16:05 10:45 0:-
Stenungsund Cirkel K Spekeröd 16:25 10:20 0:-
Kungälv Shell Eriksdal 16:45 10:10 0:-
Göteborg Kielterminalen vid vår buss 17:05 09:45 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 400:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum 212:-
 • Enkelrum och insideshytt på färjan 4 185:-
 • Enkelrum + Utsideshytt på färjan 4 725:-
 • Avbeställningsskydd 800:-
 • Platsbokning i bussen 300:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
8/9-2024 söndagNormandie 10 dagar - från världshistoria till cider och ost
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 615 990:-Boka

Boende

Mercure Trouville Sur Mer
Upptäck Normandies vita sandstränder med sina typiska villor vid havet i en avkopplande, idyllisk miljö. Mercure Trouville Sur Mer**** har ett utmärkt läge i centrala Trouville, bara 100 meter från ha...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.