Skip to main content

Normandie

från världshistoria till cider och ost
Normandie är ett perfekt bussresemål. Vi njuter av den trevliga semesterorten Trouville-sur-Mer som är vackert beläget vid Atlantkusten. Normandie bjuder på mycket. Självklart finns den spännande historien med landstigningen 1944 och början på slutet på andra världskriget, såklart skall vi se det. Men det finns också en annan bild av Normandie, maten. Följ med till cidern, ostarna och alla skaldjur som lockar med förförande middagar. I Trouville ligger restaurangerna på rad längs med hamnen. Lite längre upp från vattnet trängs de gamla fina fiskarvillorna längs de smala gränderna. Trouville är även berömt för sin fina strand som vi finner rätt utanför vårt hotell.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 2 övernattningar på Kielbåten i dubbelhytt insides med golvbäddar,
 • 6 nätter på hotell i dubbelrum,
 • 8 frukostar,
 • 3 middagar,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Kielbåten

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter med golvstående sängar. De som vill kan boka på en härlig buffé inkl dryck. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck.

  Mot Kielbåten
 • Dag 2: Vi kör genom Tyskland till Holland

  Vi äter en god sjöfrukost medans vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Bremen och genom Ruhrområdet innan vi kommer in i Holland. I Nunspeet stannar vi för middag och övernattning. Ca 46 mil

  Vi kör genom Tyskland till Holland
 • Dag 3: Mot Normandie

  Idag fortsätter vi färden söderut efter frukost och kommer snart in i Frankrike. Vi fortsätter mot atlantkusten och vår mysiga lilla semesterort där vi checkar in på hotell Mercure. Vi bor perfekt beläget på stråket mellan stranden och restauranggatan. I kväll äter vi gemensam middag på hotellet. Ca 64 mil

  Mot Normandie
 • Dag 4: Härliga Trouville Sur Mer

  Idag tar vi ledigt i vår mysiga stad. Efter frukost kan de som vill följa med vår reseledare på en informationstur i Trouville, sedan väntar den stora veckomarknaden på oss som löper längs med den långa fiskekajen. Många av de lokala cider- och ostproducenterna är här och säljer sina produkter. I grannbyn Deauville finner du den lite mer flärdfulla shoppingen och också den stora marinan. Man tar sig enkelt mellan byarna antingen till fots eller med den lilla färjan som går över hamnen.

  Härliga Trouville Sur Mer
 • Dag 5: Krigshistoria

  När man är i Normandie är det nästan ett måste att besöka de krigshistoriska platserna från juni 1944. Vi börjar dagen med Arromanche. Här finns berättelsen i filmform. Vi ser filmen och får sedan tid att titta på byn och stranden. Färden fortsätter till den amerikanska kyrkogården där korsen står i raka rader som ett tragiskt minne över Europas historia. Dagens sista stopp gör vi i Bayeux där de som vill kan se (tillägg ca 9 euro) den berömda tapeten som beskriver slaget vid Hastings. Vi återvänder till vårt hotell och allt trevligt i vår semesterort.

  Krigshistoria
 • Dag 6: Ost, Cider, Pommeau & Calvados!

  Efter frukost tar vi vår buss till Coudray-Rabut. Här kommer vi prova ostar, cider, pommeau och calvados på Coeur de Lion. Därefter fortsätter vi till impressionistpärlan Honfleur som är en av Normandies vackraste städer. Här får vi tid på egen hand att äta lunch och njuta av staden. På eftermiddagen återvänder vi till Trouville.

  Ost, Cider, Pommeau & Calvados!
 • Dag 7: Le Havre och Étretat på väg mot Tyskland

  Efter frukost packar vi bussen och reser norrut. Vi kör över Seine på den vackra ”Normandiebron” till hamnstaden Le Havre. Staden bombades totalt sönder och samman vid krigsslutet och är idag uppbyggd i en unik stil. Vi fortsätter sedan till Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna, som stupar ner mot havet. Därefter fortsätter vi norrut genom Frankrike och Belgien till Bochum där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. 65 mil

  Le Havre och Étretat på väg mot Tyskland
 • Dag 8: Mot Kiel

  Nu är det dags att återvända mot Kiel. Vi kör norrut förbi Bremen och Hamburg och vi når Kiel under eftermiddagen. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och de som vill kan boka på god Stena-buffé inkl dryck. Ca 50 mil

  Mot Kiel
 • Dag 9: Nästan hemma igen!

  På morgonen seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter och säger au revoir till våra nya vänner.

  Nästan hemma igen!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Vänersborg Parallellgatan 14 - ReseMakar´n 14:00 12:00
Trollhättan Resecentrum HPL F 14:15 11:30
Uddevalla Kampenhof Museet 14:45 11:00
Ljungskile Bussterminalen 15:05 10:40
Stenungsund Hpl Munkeröd 15:25 10:20
Kungälv Shell Eriksdal 15:45 10:10
Göteborg Kielterminalen 16:05 09:45

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
21/9-2021 tisdagNormandie från världshistoria till cider och ost
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 69 990:-Boka

Hotell

Mercure Trouville Sur Mer
Upptäck Normandies vita sandstränder med sina typiska villor vid havet i en avkopplande, idyllisk miljö. Mercure Trouville Sur Mer**** har ett utmärkt läge i centrala Trouville, bara 100 meter från ha...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.