Skip to main content

Österlen med Kivik

Status:
Ring för att boka

Följ med på tre innehållsrika dagar i Skåne och på Österlen i augusti. Vi gör massor av trevliga och intressanta besök.

Dag 1 Hemorten - Kristianstad
Avresa från hemorterna till Björkäng för fika för de som vill. Första stoppet på vår skånska rundresa blir Bosjökloster slott där vi får en guidad visning och äter lunch. Därefter fortsätter vi till Fulltofta Storkhägn som framgångsrikt arbetar för att återinföra storken i Skåne. I Kristianstad väntar vårt hotell med middag och sköna sängar.

Dag 2 Österlen
Vi börjar på Kiviks Musteri med guidning och shopping. Därefter åker vi till Kåseberga för lunch och ett besök vid Ale stenar. Vid Glimmingehus som är nordens bäst bevarade medeltida borg väntar en spännande guidning. Efteråt passar det bra med kakbuffé på Kafe Annorlunda och ett besök vid Stenshuvud nationalpark. Åter till Kristianstad och vårt hotell. Ingen gemensam middag ikväll.

Dag 3 Åhus och hemresa
Självklart måste vi besöka mysiga Åhus. Vi vandrar runt i byn med vår lokalguide och ser denna pärla. Tid för glass på bryggan och sedan avslutar vi med lunch på Gästis innan vi vänder norrut mot våra hemorter.

Sök resa

Hotell

Quality Hotel Grand Kristianstad

Quality Hotel Grand Kristianstad

Välkommen till Quality Hotel Grand Kristianstad - hotellet som ligger centralt beläget i Kristianstad, nära nöjen och sevärdheter. Hotellet erbjuder gym, restaurang och bar...