Skip to main content

Prag 5 dagar

Pris från:
3 990:-
Dagar:5
 • Bussresa,
 • färjeresor,
 • vägavgifter,
 • 4 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 4 frukost
 • reseledning
Boka resa

Rätt genom Tjeckiens underbara huvudstad flyter floden Moldau sakta fram under urgamla broar. Den mest berömda är Karlsbron som leder från gamla stans vindlande gränder och storslagna torg upp mot borgkullen och den mäktiga Pragborgen. Här uppifrån. är utsikten bedövande, staden är så vacker så vi undrar om det inte är en av världens vackraste städer. Nu är inte skönheten allt, prisnivån är fortfarande bra, shopping i världsklass och ett bra restaurangutbud till bra priser gör inte resan sämre. Nämnde vi något om det tjeckiska ölet?

Det var så här allt började för oss på ReseMakar´n med 5 dagars resor till Prag. Nu åker vi med den nya färjelinjen mellan Ystad och Sassnitz. På 2,5 timmar tar vi oss snabbt till kontinenten och redan på resans första kväll når vi Prag. Här njuter vi av den gamla stadens alla trånga gränder och mysiga uteserveringar, allt inramat av den underbara miljön. Välkommen med till en av våra absoluta favoriter bland resmål.

Sök resa

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Prag: Vi reser till Tjeckien

  På morgonen hämtar vår buss upp från flera orter i Västsverige och kör med stopp på Björkäng till Ystad. I Ystad väntar Skåne-jet som på 2,5 timmar tar oss till Sassnitz. Väl i Tyskland 14:00 kör vi på snabba vägar söderut. Vi passerar Berlin och Dresden innan vi sent på kvällen når Prag och vårt trevliga hotell Admiral som ligger på floden med bra läge i centrala Prag.

  Vi reser till Tjeckien
 • Dag 2-4 I Prag: Tre dagar i Prag

  Efter frukost väntar staden på oss. Under resans första dag finns möjlighet att följa med på en rundtur i staden med lokalguide. (Rundturen förbokas vid bokning och platsantalet är begränsat) Vi vandrar till fots och har våra "hör-manicker" på så guiden hörs bra! Sedan har vi tid att njuta av staden. Karlsbron, Gamla stadens torg, Waclawplatsen och borgen är självklara mål. Men givetvis måste du njuta av den goda maten och varför inte en tjeckisk öl!

  Tre dagar i Prag
 • Dag 5 Prag - Hemorten: Vi reser hem igen.

  Tidig avresa mot Sassnitz där färjan tar oss åter mot Sverige. Åter på hemorten under kvällen.

  Vi reser hem igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/4Se allaPrag 5 dagar> 63 990:-BokaMer information
2/5Se allaPrag 5 dagar> 63 990:-BokaMer information
23/5Se allaPrag 5 dagar> 63 990:-BokaMer information

Hotell

Botel Admiral

Botel Admiral

Bra beläget på Moldau, endast 20 min promenad till Karlsbron. Små rum med dusch och toalett. På hotellet finns bra restaurang och bar. I receptionen finns gratis WiFi. Sommartid har hotellets terass ö...