Skip to main content

Prag 5 dagar

En av världens vackraste städer?
Rätt genom Tjeckiens underbara huvudstad flyter floden Moldau sakta fram under urgamla broar. Den mest berömda är Karlsbron som leder från gamla stans vindlande gränder och storslagna torg upp mot borgkullen och den mäktiga Pragborgen. Här uppifrån. är utsikten bedövande, staden är så vacker så vi undrar om det inte är en av världens vackraste städer. Nu är inte skönheten allt, prisnivån är fortfarande bra, shopping i världsklass och ett bra restaurangutbud till bra priser gör inte resan sämre. Nämnde vi något om det tjeckiska ölet?
Det var så här allt började för oss på ReseMakar´n med 5 dagars resor till Prag. Nu åker vi med den nya färjelinjen mellan Ystad och Sassnitz. På 2,5 timmar tar vi oss snabbt till kontinenten och redan på resans första kväll når vi Prag. Här njuter vi av den gamla stadens alla trånga gränder och mysiga uteserveringar, allt inramat av den underbara miljön. Välkommen med till en av våra absoluta favoriter bland resmål.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • färjeresor,
 • vägavgifter,
 • 4 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 4 frukost
 • reseledning
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 32 kundenkäter
 • En underbar resa till Prag fint hotell fantastiska chaufförer + Anki dom kan service återkommer en annan gång toppen
  Resenär
 • Kanon resa, resan Den nya ferry var mycket bra. Ni har varit en stjärna med oss alla. City touren kunde gå lite långsammare och kanske lite längre. Marcel var super bra som guide. Ni har gjort att vi kände oss som en familjeresa. Tack för allt. Jag har redan börjat kolla min nästa resa med er.
  Resenär
 • Tack för underbar resa till Prag , ni är fantastiska.
  Resenär
 • Resande till Prag var värdigt bra!
  Resenär
 • Bra upplägg. Färjan var bra, kom över snabbt,tjänade timmar på detta val av färja. Kliva på i vänersborg o kliva av i prag på kvällen var bra. Bussförarna o värdinna var duktiga
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Prag: Vi reser till Tjeckien

  På morgonen hämtar vår buss upp från flera orter i Västsverige och kör med stopp på Björkäng till Ystad. I Ystad väntar Skåne-jet som på 2,5 timmar tar oss till Sassnitz. Väl i Tyskland 14:00 kör vi på snabba vägar söderut. Vi passerar Berlin och Dresden innan vi sent på kvällen (ca 22:00) når Prag och vårt trevliga hotell Admiral som ligger på floden med bra läge i centrala Prag.

  Vi reser till Tjeckien
 • Dag 2-4 I Prag: Tre dagar i Prag

  Efter frukost väntar staden på oss. Under resans första dag finns möjlighet att följa med på en rundtur i staden med lokalguide. (Rundturen förbokas vid bokning och platsantalet är begränsat) Vi vandrar till fots och har våra "hör-manicker" på så guiden hörs bra! Sedan har vi tid att njuta av staden. Karlsbron, Gamla stadens torg, Waclawplatsen och borgen är självklara mål. Men givetvis måste du njuta av den goda maten och varför inte en tjeckisk öl!

  Tre dagar i Prag
 • Dag 5 Prag - Hemorten: Vi reser hem igen.

  Tidig avresa (ca 05:00) mot Sassnitz där färjan tar oss åter mot Sverige. Åter på hemorten under kvällen.

  Vi reser hem igen.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vänersborg Parallellgatan 14 03:45 23:15 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:00 23:00 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 04:30 22:30 0:-
Ljungskile Busstationen 04:50 22:15 0:-
Stenungsund HPL Munkeröd 05:05 22:00 0:-
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 05:10 21:50 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 05:20 21:45 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 05:40 21:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 06:00 21:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 07:20 20:30 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 07:35 20:15 0:-
Halmstad Arenan, huvudingången 07:50 19:50 0:-
Helsingborg Shell - Ättekulla 08:40 18:50 0:-
Ystad Incheckningen FRS 09:40 17:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
15/5-2022 söndagPrag 5 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 990:-Boka
11/9-2022 söndagPrag 5 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 990:-Boka
23/10-2022 söndagPrag 5 dagar ReseMakar´n 30 år!
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 64 990:-Boka

Boende

Botel Admiral
Bra beläget på Moldau, endast 20 min promenad till Karlsbron. Små rum med dusch och toalett. På hotellet finns bra restaurang och bar. I receptionen finns gratis WiFi. Sommartid har hotellets terass ö...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit minst två vaccinsprutor. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottaning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. (Vill du gå iland i Danmark krävs beviset)

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.