Skip to main content

Reseträff Helsingfors

Följ med oss på en Reseträff där det blir god mat och dryck, shopping och en fantastisk stad att uppleva. Ombord är det musik och shower och på den häftiga gågatan hittar du trevlig shopping och musikunderhållning. När vi vaknar dag två ligger Finlands huvudstad, grundad av Gustav Vasa, och väntar på oss.

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stockholm och festligheterna!

  Avresa på morgonen från respektive hemort. Vi gör stopp längs vägen för hungriga magar. Väl framme i Stockholm går vi ombord på Silja Serenade/Symphony ca kl. 14:45. Ombord är det välkomstträff och vi bjuds på en välkomstdrink och senare äter vi en buffémiddag inkl. dryck. Båten lämnar kajen kl. 16:45.

  Mot Stockholm och festligheterna!
 • Dag 2: På besök i Helsingfors

  Frukost på morgonen. Klockan. 10:30 (lokal tid) har båten lagt till och vi kan gå iland. Ni som vill få en guidad rundtur på 2 timmar (med buss och till fots) med svensktalande guide kan förboka detta när ni bokar resan (225:-). Finlands huvudstad ligger där och väntar på oss. Båten avgår kl. 17.00 (lokal tid) och ombord blir det resepresentation.

  De som vill kan:
  Förboka en buffé inkl. öl/vin/läsk på hemvägen (472:-)
  eller
  Förboka en trerättersmiddag exkl dryck (472:-)

  På besök i Helsingfors
 • Dag 3: Hemåt igen

  På morgonen äter vi frukost medan vi glider genom Stockholms vackra skärgård. Kl.10:00 går vi av båten. Vi åker sedan tillbaka mot hemorterna och stannar längs vägen för rast och möjlighet till att köpa lunch. Hemma redan tidig kväll.

  Hemåt igen

Boende

TallinkSilja Symphony / Serenade
Bekväma båtar med det trevliga öppna promenadstråket i mitten. På Silja Symphony och Silja Serenade finns något för hela familjen: Ett stort utbud av shopping till förmånliga havspriser, restauranger...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.