Skip to main content

Rostock nyår

Följ med oss och fira nyår i Rostock. Här blir det festlig stämning och full rulle hela nyårsnatten! I priset ingår kul nyårsfirande med mat, dryck och dans på Rådhuskällaren. Vi börjar sedan det nya året med den spektakulära fyrverkerishowen på nyårsdagen i Warnemünde som årligen lockar mängder av åskådare.

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjeresor,
 • Tre hotellövernattningar,
 • Frukost,
 • Stort nyårsfirande inkl galabuffé och läsk/öl/vin,
 • Bubbel vid tolvslaget,
 • Reseledare,
 • Max 50 kg bagage.
Våra resenärers betyg för resan
4 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Tyskland

  Avresa från hemorten till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan till Tyskland som avgår från Gedser kl 13:30. Överfarten tar knappt två timmar. Ombord finns möjlighet till shopping och lunch. Bussen kör till Calles som har härliga priser på sprit, vin och öl - vi shoppar i ca 2 timmar. Vill du förbeställa varor skall de vara klara för avhämtning idag 15:30 på Calles i Rostock. Sedan åker vi till hotellet och checkar in. Ca 50 mil.

 • Dag 2: Shoppingdag - Nyårsafton

  Njut av den stora frukostbuffén. Längs med gågatan, på och runt hotellet finns bra restauranger & många butiker, roa er, shoppa och ät gott! Kvällen kommer vi spendera på Rådhuskällaren. Här bjuds vi på ett rejält firande som börjar med bubbel vid ankomsten och en rejäl galabuffé inkl fri sötdricka öl och vin. Efteråt gungar vi loss till tonerna från kvällens DJ. Vid nyår är det dags att skåla i ännu mera bubbel. Musiken fortsätter in på småtimmarna då det också serveras en midnattsbuffé. När det är dags att gå hem har vi bara 15 minuters promenad eller så kan man ta spårvagnen som går direkt från dörr till dörr och ingår i resans pris.

 • Dag 3: Nyårsdagen

  Efter en sen frukost har vi lite fritid för strövtåg i staden. Vi tar oss under eftermiddagen gemensamt ut till Warnemünde. Här kommer vi få en härlig eftermiddag i det pittoreska samhället. Vid 18:00 börjar ett firande av det nya året med fyrverkerier till klassik musik. Hemresa gemensamt för de som önskar.

 • Dag 4: Hemresa

  Efter frukost lämnar vi Rostock för denna gången. Vi åker direkt till färjan som kommer att ta oss över till Danmark. Via Helsingör och Helsingborg kommer vi snabbt tillbaka hem till Sverige igen. Åter i Göteborg ca 19:30. Ca 68 mil.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
30/12-2021 torsdagRostock nyår 4 dagar- InterCity Hotel
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Janne
14 990:-Boka

Boende

InterCity Rostock
Bra hotell beläget vid centralstationen i Rostock med ca 15 minuters promenad in till centrum. InterCityHotel Rostock är nyrenoverat vintern 2016 och har restaurang, bar/lounge och tillgång till grati...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.