Skip to main content

Rundresa i Marocko

Sagolandet Marocko bjuder på exotiska miljöer som hämtade ur Tusen och en natt. Vi besöker de fyra kungastäderna – Fes, Rabat, Meknès och Marrakech – där vi ser praktfulla byggnader och vandrar i gamla medinor med färgstarka marknader. Vi möter det moderna framåtsträvande Marocko i storstäder som Casablanca, såväl som gamla kulturer i oaser och berberbyar. Under rundresan får vi uppleva varierande landskap; fruktbara slätter och palmskogar, bergstrakterna i Atlasbergen, sanddyner vid öknens rand och badkuster vid Atlanten.
Inkluderat i resan
 • Anslutningsbuss till Gardermoen t/r,
 • Flyg Marocko t/r,
 • Del i dubbelrum,
 • Utflykter enligt program,
 • Frukostar,
 • 7 middagar,
 • Lokalguide,
 • Reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Marrakech

  Vi åker buss till Gardermoen, Oslo och flyger direkt till Marrakech. Väl framme möts vi av vår marockanska buss som tar oss till Meriem Hotel****. Gemensam middag på hotellet. Hotellet serverar dock ej alkohol.

 • Dag 2: Marrakech 

  Hela dagen tillbringar vi i oasstaden som erbjuder en enastående bild där röda byggnader, gröna palmlundar, blå himmel och vita bergstoppar kontrasterar mot varann. Vi ser Saadiernas gravar, monumentala mausoleer över Saadidynastin från 1500-talet, och Bahiapalatset som var sultanernas residens när de gästade Marrakech. På kvällen upplever vi en ”marockansk afton” med middag, musik och underhållning. 

  Marrakech 
 • Dag 3: Marrakech – Casablanca – Rabat

  Vi lämnar Marrakech och kör norrut mot Atlantkusten. I Casablanca tar vi en panoramatur av staden och ser de mest berömda sevärdheterna. Framåt kvällen anländer vi Rabat och Hotel Majliss**** där vi äter en gemensam middag på hotellet. 

  Marrakech – Casablanca – Rabat
 • Dag 4: Rabat -Meknès-Fès 

  Vi börjar dagen med en rundtur i Rabat som ligger vackert vid en flodmynning och från dess färgrika kasbah (befäst stadsdel) ser vi ut över Atlanten. Färden fortsätter till kungapalatset och det ofullbordade Hassantornet som betraktas som ett mästerverk inom morisk arkitektur. Resan fortsätter in i landet till Meknès där den gamla stadsdelen omges av höga murar. Genom den pampiga stadsporten Bab Mansur, som är klädd i grön mosaik och betraktad som Marockos vackraste stadsport, kommer vi in i gamla stan. Här får vi tid att vandra runt och kanske handla i de små butikerna. Under kvällen åker vi sedan vidare till Fès. Här checkar vi in och äter en gemensam middag på Hotel Atlas Saiss Fes..

  Rabat -Meknès-Fès 
 • Dag 5: Fès

  Hela dagen ägnas åt miljonstaden Fès som är Marockos kulturella och religiösa centrum. Vi vandrar i gamla stan – Marockos äldsta och största – som är ett myller av gränder, prång, moskéer, portar och öppna marknader. Bland sevärdheterna kan speciellt nämnas Karaouinemoskén som rymmer 2.000 pilgrimer och Place Nejjarine. Gemensam middag. 

  Fès
 • Dag 6: Fès – Erfoud 

  Idag bär det söderut genom cederskogar mot Atlasbergen. Vi når passhöjden 2.178 m vid Col du Zad och kommer till Midelt, grundad först 1917, garnisonsstad för den franska Främlingslegionen. Därefter blir landskapet grönare och vi åker på en platå längs floden Ziz med vyer över brunröda befästa byar och gröna oaser. Under eftermiddagen når vi Erfoud och ser sanddyner upp till 100 meter höga i öknen vid horisonten. Vi checkar in på Hotel Belere Erfoud**** och äter middag.

 • Dag 7: Erfoud – Ouarzazate

  Resan går västerut genom en ökenplatå med dyner och oaser till Tinerhir. Nu kommer vi till ”de 1.000 kasbohrnas väg”, en väg som fått sitt namn på grund av berberbyarna med befästa storfamiljshus av stampad lera. Här finns ofta flockar av betande dromedarer. I den vackra Dadèsdalgången ser vi de 4.000 meter höga topparna i Atlasbergen. Vi övernattar och äter middag på Oscar Hotel by Atlas Studios****.

  Erfoud – Ouarzazate
 • Dag 8: Ouarzazate – Marrakech

  Vi åker vidare och passerar Atlas Film Studios, ett litet Hollywood i Afrika med perfekt ljus 300 dagar om året, där många kända filmer har spelats in. Vi kommer till Benhaddou, som är en av södra Marockos mest sevärda byar, med röda lerhus som klamrar sig fast vid en bergvägg. Sedan tar vi oss åter över Atlasbergen och över passet på 2.260 meters höjd, Marockos högsta väg, där vi har en enastående utsikt över bergskedjan. Vi tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger till Oslo och när vi landar vid midnatt står vår anslutningsbuss och väntar. Vi är åter på hemorten i Sverige på morgonen den 9 mars

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vårgårda Järnvägstation 04:00 06:05 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 04:20 05:50 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 05:00 05:15 0:-
Kungälv St 1 Eriksdal 05:20 05:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 06:00 04:20 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 06:15 04:00 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 06:45 03:30 0:-
Tanum Rasta 08:15 02:50 0:-
Skee Station 08:25 02:35 0:-
Gardermoen Utrikeshallen 11:00 23:50 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 320:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/3-2024 lördagMarocko
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Kristina
Fullbokad, väntelista14 990:-Boka på väntelista

Boende

Rundresa Marocko
Marrakech Hotel Meriem Marrakech**** Inte långt från stadens sevärdheter ligger Hotel Meriem Marrakech. I de fint inredda rummen finns air-condition, satellit-TV. Trevligt spa och en utomhuspool. Det...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.