Skip to main content

Sardinien

Pris från:
11 990:-
Dagar:8
Flygresa Landvetter-Sardinien ToR, boende med del i dubbelrum 7 nätter med halvpension. Alla utflykter enligt program och reseledarservice.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Den bergiga och vackra Medelhavsön Sardinien är fylld av praktfull natur, stolt kultur och tradition samt arkeologiska minnesmärken. Ön omges av mängder av vita och gyllene stränder med kristallklart vatten. Inte att undra på att Aga Khan en gång fascinerades så att han utvecklade den vackra kuststräckan Costa Smeralda, ”smaragdkusten”, till ett semesterparadis och bland annat anlade lyxbyn Porto Cervo.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter - Olbia – Cannigione di Arzachena
Vi träffas på Landvetter och flyger via Frankfurt till till hamnstaden Olbia. Vi fortsätter norrut längs kusten till Cannigione di Arzachena beläget vid den vackra kusten. Vi bor på Blu Hotel Laconia Village. Hotellet har egen strand och pool. Här bor vi 4 nätter och vi har frukost och middag varje dag.

Dag 2 Cannigione Di Arzachena
Vi börjar dagen med frukost. Därefter kan du följa med vår reseledare och bekanta dig med staden. Efter lunch på egen hand träffas vi för en vinprovning på Surrau. Efter vinprovningen tar kanske någon ett dopp i havet innan vi spisar middag.

Dag 3 Cannigione Di Arzachena - utflykt till Korsika
En heldagsutflykt till grannön Korsika står på programmet. Från Santa Teresa tar vi färja som på 50 minuter når Bonifacio på Korsikas sydspets. Bonifacio ligger spektakulärt på en hög kalkklippa vid havet och bevarad sedan århundraden tillbaka. På branta trappgator kommer vi upp till den gamla stan, en labyrint av smala gränder och helt dold bakom fästningsmurar. Från fästningen ser vi över till Sardinien. Vid hamnen i Bonifacio vimlar det av restauranger som slåss om matgästerna. Innan kvällen är vi tillbaka på vårt hotell igen.

Dag 4 Cannigione Di Arzachena
Idag tar vi det lugnt i vår semesterpärla. Vi njuter av miljön, de vackra stränderna och den mysiga byn.

Dag 5 Cannigione Di Arzachena - Alghero
Under förmiddagen sätter vi oss tillrätta i vår buss för att fortsätta mot Alghero. På vägen stannar vi till för en ”Fåraherdelunch” med spädgris, vin och ost. Efteråt fortsätter vi till Alghero som en gång var under katalanskt styre. Vi checkar in på Hotel Soleado för tre nätter i centrum av staden. Middag på hotellet varje kväll.

Dag 6 Alghero
Under förmiddagen bekantar vi oss med den populära turiststaden Alghero med vår lokalguide. Staden har en härlig gammal stadsdel och stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på 1100–1300-talen. Under rundturen besöker vi också med båt grottorna vid Capo Caccia. Eftermiddagen är fri i denna livliga gamla stad som sjuder av liv, med kvällsöppna affärer och barer.

Dag 7 Alghero
Efter en ledig förmiddag samlas vi för vinprovning. Vi får en rundvisning och också prova 2 olika viner på vår vingård.

Dag 8 Alghero - Hemorten
Idag skall vi lämna vackra Sardinien som säkert väcker mersmak. Vårt flyg går från Olbia via Frankfurt till Landvetter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/10Se allaVackra Sardinien med Korsika> 611 990:-BokaMer information

Hotell

Sardinien

Sardinien

Cannigione di Arzachena Blu hotel Laconia Village**** Alghero Hotel Soleado****