Rostock 4 dagar

Våra 4-dagars bussresor till Rostock har vi har lagt under perioder då det händer något speciellt i staden - påskmarknad, Warnemünde Woche eller nyårsfirande. 

Status:

Dagsprogram Rostock 4 dagar

Dag 1 Hemorten – Rostock
Avresa på morgonen från respektive hemort till Göteborg och vidare färd mot fikastopp på Björkängs vägkrog. Med färjor mellan Helsingborg - Helsingör och Gedser - Rostock når vi snart Tyskland. Vi stannar på någon av gränshandlarna innan vi kommer fram till InterCityHotel där vi checkar in för tre nätter. Ca 50 mil

Dag 2 Rostock
Efter frukost åker vi till Karl´s – en blandning av allt! Här finns lokalproducerat, prydnadsföremål, lekland och serveringar. Ett annorlunda och lite roligt ställe. Passa på att köpa deras jordgubbssylt! Därefter fortsätter vi in till Hansecenter där vi kan handla mera innan vi återvänder till vårt hotell. Eftermiddagen fri för egna upptäckter. På nyårsresan har vi ett speciellt program som inkluderar nyårsfirande. Firandet är på Brauhaus Trotzenburg start kl 19:00. Här bjuds vi på ett rejält firande med varm & kall buffé inkl fri sötdricka, öl och vin. Efteråt gungar vi loss till tonerna från kvällen DJ. Vid nyår är det dags att skåla i bubbel. Musiken fortsätter in på småtimmarna.

Dag 3 Rostock
Helledig dag! Stick till Warnemünde eller njut av Rostock. Spårvagnskort ingår i resan så passa på att se dig omkring. (På nyårsresan gäller efter sen frukost lite fritid för strövtåg i staden. Vi tar oss under eftermiddagen gemensamt ut till Warnemünde. Här kommer vi att få en härlig eftermiddag i det pittoreska samhället. Vid 18:00 börjar ett firande av det nya året med fyrverkerier till klassik musik. Hemresa gemensamt för de som önskar.)

Dag 4 Rostock – Hemorten
Efter frukost avgår vår färja klockan 11:00. Vi reser samma vägar hem som ner och beräknas vara i Göteborg 19:30 där anslutningsbussar väntar.

Vad händer i staden?

14/4 Påskmarknad
En gammal tradition i Rostock med påskmarknad på gågatan i Rostock. Här finns marknadstånd som säljer lokalt hantverk, mat, påskgodis och blommor, trevliga ölpubar, korvkiosker, karuseller och ett trevligt folkliv. Marknaden har öppet på lördag 10-20 och söndag 11:30-19.

6/7 Warnemünde Woche
Åk till seglartävlingarna i Warnemünde med pendeltåget. Du blir inte besviken på folkfesten på gatorna bland all musik, öl och matförsäljning. Strosa längs stranden och njut av sommarstaden.

30/12 Nyårsresa
Vi har speciellt program på restaurang från kl 19:00 på nyårsafton. Det ingår buffé och fri öl/vin/ alkoholfritt under kvällen, dans med dj, allt för ett rejält firande och självklart ser vi de jättelika fyrverkerierna i Warnemünde på nyårsdagen. Nyårsfirandet ingår i resans pris.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • Färjeresor
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • Fria resor med lokaltrafiken i Rostock
  • Max bagagevikt 100 kg
  • På nyårsresan ingår nyårsfirande med galabuffé inkl öl/vin/alkoholfritt

Hotell

InterCity Rostock

InterCity Rostock

***
Bra hotell beläget vid centralstationen i Rostock med ca 15 minuters promenad in till centrum. InterCityHotel Rostock är nyrenoverat vintern 2016 och har restaurang, bar/lounge och tillgång till gratis trådlöst internet. Rummen har satellit-tv, minibar och direkttelefon och badrummen har hårtork och dusch. Läs mer