Skip to main content

Rostock Warnemünde festvecka 4 dagar

Följ med oss till den roliga festveckan i Warnemünde, här pågår festligheter längs hamnen och stranden med öltält och marknad. Festveckan är en del av de stora segeltävlingarna som pågår utanför hamnstaden. Kom med oss och njut av den maritima miljön i feststämmning!
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 64 kundenkäter
 • Toppenresa, Åsa, reseledare : en fantastisk tjej Erik, chaufför : alltid glad, hans härliga skratt smittar av sig
  Resenär
 • Så bra guide Åsa. Och chauffören Erik. Härliga personer perfekta för sina jobb. Vore bra med en gemensam middag första kvällen, inte mer än 1.
  Resenär
 • Fantastiska Åsa och busschauffören Erik ❤️-tack till dom och Resemakarn
  Resenär
 • Både chauffören Erik och guiden Åsa var så trevliga det gör så mycket för resan. Fin resa goa resenärer och mycket sol.
  Resenär
 • Trevlig resa med trevlig busschaufför (Erik) och reseledare (Åsa). Härlig utflykt till Kals med jordgubbstema. Mysigt att gå runt i Travemunde.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Rostock

  Avresa från hemorten till Björkäng Vägkrog där vi gör ett fikastopp. Sedan reser vi vidare till Helsingborg där färjan tar oss till Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan till Tyskland. Vi kommer till Rostock ca 15.30 och fortsätter vi till vårt hotell, där vi checkar in för tre nätter. Ca 48 mil.

  Mot Rostock
 • Dag 2: Shopping och fri tid

  Vi börjar dagen med shopping på Calles, här finner du öl, vin & sprit till oslagbara priser. Vill du förbeställa varor skall de vara klara för avhämtning idag 08:45 på Calles i Rostock. Intill Calles ligger även systerbutiken Fleggard. Efter shoppingen som varar 1,5 timmar far vi vidare till Karl´s - en blandning av allt. Säg ett ”Ullared” för närproducerat. Sedan återvänder vi till vårt hotell för att njuta av staden och festligheterna i Warnemünde. Man kan enkelt ta pendeltåget till Warnemünde. Ute i Rostocks hamnstad pågår seglartävlingar, öltält och marknadsstånd trängs längs hamnkanalen. Passa på att njuta av Östersjön längs den härliga vita enorma stranden. Kanske ett dopp?

  Shopping och fri tid
 • Dag 3: Fest i Warnemünde eller en tur på stan

  En till dag i Rostock. Med spårvagnar, pendeltåg och bussar kan du göra trevliga utflykter och se dig omkring. Ett besök på Rostocks fina gågata eller varför inte ett återbesök i Warnemünde?

  Fest i Warnemünde eller en tur på stan
 • Dag 4: Roostock - Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Tyskland för denna gången. Vi åker samma väg som på nerresan och återvänder till Göteborg ca 20:00. Ca 48 mil

  Roostock - Hemorten

Karta

Boende

InterCity Rostock
Bra hotell beläget vid centralstationen i Rostock med ca 15 minuters promenad in till centrum. InterCityHotel Rostock är nyrenoverat vintern 2016 och har restaurang, bar/lounge och tillgång till grati...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.