Skip to main content

Rostock Warnemünde festvecka 4 dagar

Följ med oss till den roliga festveckan i Warnemünde, här pågår festligheter längs hamnen och stranden med öltält och marknad. Festveckan är en del av de stora segeltävlingarna som pågår utanför hamnstaden. Kom med oss och njut av den maritima miljön i feststämmning!
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • färjeresor,
 • tre hotellövernattningar inkl frukost,
 • Max bagagevikt 50 kg
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 64 kundenkäter
 • Toppenresa, Åsa, reseledare : en fantastisk tjej Erik, chaufför : alltid glad, hans härliga skratt smittar av sig
  Resenär
 • Så bra guide Åsa. Och chauffören Erik. Härliga personer perfekta för sina jobb. Vore bra med en gemensam middag första kvällen, inte mer än 1.
  Resenär
 • Fantastiska Åsa och busschauffören Erik ❤️-tack till dom och Resemakarn
  Resenär
 • Både chauffören Erik och guiden Åsa var så trevliga det gör så mycket för resan. Fin resa goa resenärer och mycket sol.
  Resenär
 • Trevlig resa med trevlig busschaufför (Erik) och reseledare (Åsa). Härlig utflykt till Kals med jordgubbstema. Mysigt att gå runt i Travemunde.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Rostock

  Avresa från hemorten till Björkäng Vägkrog där vi gör ett fikastopp. Sedan reser vi vidare till Helsingborg där färjan tar oss till Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan till Tyskland. Vi kommer till Rostock ca 15.30 och fortsätter vi till vårt hotell, där vi checkar in för tre nätter. Ca 48 mil.

  Mot Rostock
 • Dag 2: Shopping och fri tid

  Vi börjar dagen med shopping på Calles, här finner du öl, vin & sprit till oslagbara priser. Vill du förbeställa varor skall de vara klara för avhämtning idag 08:45 på Calles i Rostock. Intill Calles ligger även systerbutiken Fleggard. Efter shoppingen som varar 1,5 timmar far vi vidare till Karl´s - en blandning av allt. Säg ett ”Ullared” för närproducerat. Sedan återvänder vi till vårt hotell för att njuta av staden och festligheterna i Warnemünde. Man kan enkelt ta pendeltåget till Warnemünde. Ute i Rostocks hamnstad pågår seglartävlingar, öltält och marknadsstånd trängs längs hamnkanalen. Passa på att njuta av Östersjön längs den härliga vita enorma stranden. Kanske ett dopp?

  Shopping och fri tid
 • Dag 3: Fest i Warnemünde eller en tur på stan

  En till dag i Rostock. Med spårvagnar, pendeltåg och bussar kan du göra trevliga utflykter och se dig omkring. Ett besök på Rostocks fina gågata eller varför inte ett återbesök i Warnemünde?

  Fest i Warnemünde eller en tur på stan
 • Dag 4: Roostock - Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Tyskland för denna gången. Vi åker samma väg som på nerresan och återvänder till Göteborg ca 20:00. Ca 48 mil

  Roostock - Hemorten

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund CircleK Spekeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka HPL C Tingberget 06:50 19:10 0:-
Varberg Björkäng Vägkrog 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På östra sidan av stationen, HPL T (Violinvägen) 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Öresundslinjen bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 160:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 650:-
 • Platsbokning i bussen 100:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
11/7-2024 torsdagRostock Warnemünde festvecka 4 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Anki
> 63 590:-Boka

Boende

InterCity Rostock
Bra hotell beläget vid centralstationen i Rostock med ca 15 minuters promenad in till centrum. InterCityHotel Rostock är nyrenoverat vintern 2016 och har restaurang, bar/lounge och tillgång till grati...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.

 • Hur mycket alkohol får jag ta med in i Sverige

  Så resonerar Tullverket om mängd alkohol för personligt bruk

   

  Förutsatt att alkoholen är för dig och din familjs personliga bruk, utgår Tullverket bland annat från mängderna som framgår av lagen om alkoholskatt.

  • 10 liter spritdrycker
  • 90 liter vin (varav 60 liter mousserande vin)
  • 20 liter starkvin
  • 110 liter öl

  Mängden är inte ensamt avgörande

  Observera att mängden alkohol inte är ensamt avgörande vid bedömning om alkoholen verkligen är avsedd för ditt personliga bruk. Tullverket gör en helhetsbedömning av omständigheterna. Det är du som ska visa för tulltjänstemannen vid gränsen att mängden alkohol är rimlig för din eller din familjs personliga bruk.

  Införsel av mer alkohol än ovan

  Om du tar in större mängd än ovan, till exempel för en större fest, ska du kunna visa att alkoholen är för ditt personliga bruk genom att du har med dig uppgifter och handlingar som styrker att du till exempel ska ha ett bröllop eller en annan stor fest.