Skip to main content

Skottland runt

Ett par timmar norr om Edinburgh breder det vackra skotska höglandet ut sig. Här finns mycket att se och uppleva, bl.a. Speyside med närmare 50 whiskydestillerier som nästan ligger vägg i vägg med varandra. För att inte tala om naturen – vidsträckta hedar med betande höglandskor, slingrande floder och kanske Storbritanniens finaste nationalpark. Vi upplever självklart även Loch Ness med sitt sjöodjur, kuststaden Oban och självklart även Edinburgh på vår stora resa i Skottland.

 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Bremen

  Avresa på morgonen från hemorten. Vi stannar för morgonfika utanför Varberg innan vi kommer till Helsingborg. Här möter vi våra vänner från Östergötland där vi utför ett planerat bussbyte. Därefter fortsätter vi mot vår destination. Vi tar färjan mot Helsingör och reser ner genom Danmark. I Rödby tar vi färjan till Puttgarden där man kan avnjuta en lunch med havsutsikt. På snabba vägar når vi snart hansastaden Bremen där vi checkar in på centrala IntercityHotel och äter middag. Ca 68 mil.

  Hemorten-Bremen
 • Dag 2: Amsterdam-Newcastle

  På morgonen fortsätter vi den vackra vägen via Nordsjövallen till Amsterdam där vi tar DFDS Seaways färja som avgår 17:30 till Newcastle. Ombord checkar vi in i bekväma utsides dubbelhytter med golvstående sängar och äter gemensam middag. På färjan finns biosalonger, pubar, kaféer, dansgolv och shopping. Här kan vi också luta oss tillbaka i en skön fåtölj och njuta av hav och himmel. Ca 36 mil

  Amsterdam-Newcastle
 • Dag 3: Newcastle - Glasgow

  Under frukosten börjar vi sikta Newcastle som vi anländer kl 09:00. Vi kör iland och följer den över 1000-åriga romerska gränsen, Hadrians Wall. I den trevliga staden Carlisle gör vi ett lunchstopp. Färden fortsätter över skotska gränsen till Gretna Green där vi besöker en smedja där man förr kunde gifta sig. Under eftermiddagen når vi centrala Moxy Glasgow Merchant City. Vi checkar in. Middag äter vi ikväll på en närliggande restaurang. Ca 26 mil

  Newcastle - Glasgow
 • Dag 4: Glasgow - Oban

  Efter frukost åker vi vidare norrut. Vi kommer in i Highlands och besöker den vackra botaniska trädgården Arduaine Garden. Därefter fortsätter vi till Oban som vi når tidig eftermiddag. Vi njuter av den vackra staden, de som vill kan besöka Oban Malt Whiskey. Incheckning och middag på Bay Great Hotel. Ca 19 mil

 • Dag 5: Oban – Inverness

  Vi stannar till för lunch på lämpligt ställe innan vi når Loch Ness. Här stannar vi en stund för de som vill titta efter Nessie som sägs lura i den djupa sjön. Strax före Inverness stannar vi på Holm Mills Shopping Village, här kan vi bl.a. handla Pringletröjor, godis, marmelad och whisky till bra priser. Väl framme checkar vi in på centrala Royal Highland Hotel. Eftermiddagen fri. Middag på kvällen. Ca 17 mil

  Oban – Inverness
 • Dag 6: Whisky Trail

  Efter frukost beger vi oss ut på whiskey och ulltur! Vi reser mot berömda Whisky Trail. Första stoppet blir hos den kanske mest kända av producenterna – Glen Grant. Vi gör en rundvandring och får provsmaka tre olika sorter. Efteråt äter vi lunch innan vi fortsätter mot Elgin där vi besöker Johnstons Cashmere Heritage Centre. Här har man sytt ullkläder sedan 1797! I outletbutiken kan vi handla de fina kläderna. Nästa whiskybesök blir på Glen Moray Distillery. Efter rundvandring, provsmakning och shopping återvänder vi till vårt hotell. Middag på egen hand ikväll. Ca 18 mil

  Whisky Trail
 • Dag 7: Inverness – Edinburgh

  På morgonen lämnar vi Inverness och kör genom Cairngorms nationalpark till Blair Castle. Vi gör en rundvandring på klanen Atholls vita slott. Vi ser både slottet och den magnifika trädgården. Vi fortsätter färden mot Skottlands huvudstad Edinburgh. På centrala Ibis Centre South Bridge checkar vi in och äter middag. Ca 26 mil.

  Inverness – Edinburgh
 • Dag 8: Edinburgh

  Vi börjar dagen efter frukost med stadsrundtur. Vår lokalguide visar de bästa bitarna av Edinburgh. Vissa delar av rundturen är till fots så det är bra med bekväma skor! Därefter kan vi njuta av den härliga staden på egen hand, vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från Princess Street vid gamla stan. Framåt kvällen träffas vi åter på vårt hotell och äter middag.

 • Dag 9: Edinburgh – Göteborg

  Efter frukost lämnar vi in våra väskor i bagagerummet på hotellet och har så några timmar fram till efter lunch då vi börjar ta farväl av Skottland. Vi åker till Edinburghs flygplats där vi checkar in och flyger hemåt till Landvetter under kvällen. VI flyger med KLM via Amsterdam. Åter på Landvetter vid 23 tiden. Utanför står anslutningsbuss som kör oss hemåt igen.

  Edinburgh – Göteborg

Boende

Skottland runt
Bremen InterCityHotel **** Bra hotel i centrum av Bremen vid järnvägsstationen. På bara några hundra meter når man de långa gågatorna och alla festområden i staden. Amsterdam-Newcastle DFDS färja Utsi...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.