Skip to main content

Sorrento ✈

Capri och Amalfikusten

Följ med till Sorrentohalvön, här får du det bästa av Syditalien. Städerna och byarnas smala gränder, är fyllda av butiker, barer och restauranger. De branta bergen på Sorrentohalvön reser sig ur det klarblå Medelhavet och vyerna blir hänförande!
Under vår resa ligger vi still på samma hotell och gör utflykter till Neapel, Pompeji, Gragnano och självklart gör vi ett besök på vackra ön Capri där vi bland annat besöker Villa San Michele. Följ med till något av det bästa Italien kan erbjuda. Följ med till Sorrento!
 

Inkluderat i resan
 • Flygresa Landvetter - Neapel,
 • 7 nätter med del i dubbelrum
 • 7 frukost
 • 7 middagar
 • alla utflykter enligt program
 • reseledares tjänster
Våra resenärers betyg för resan
4,2 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 13 kundenkäter
 • Detta var min första organiserade bussresa och reste även ensam. Men har haft det så bra. Fint hotell,fina utflykter, bra resesällskap och en mycket bra reseledare. Han var måna om oss och bidrog till fin sammanhållning. Var rädda om honom. Åker gärna med er igen👍😊
  Resenär
 • En underbar resa. Ovanligt trevlig grupp, alla blev goda vänner. Erik tog verkligen hand om oss, tog sej tid att lära känna var av en av oss. Lämnade saklig information och uppmuntrade oss att umgås kvällar och ”ledig tid”, fanns där för oss hela tiden.
  Resenär
 • Det vore bättre med frivillig lunch på utflykterna. Erik Gustavsson var en jättebra reseledare.
  Resenär
 • En 5 för reseledaren Erik..
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Landvetter – Neapel – Sorrento

  Anslutningsbuss till Landvetter för de som bokat detta. Vi flyger på morgonen från Landvetter till Neapel med KLM, byte av flyg i Amsterdam. Väl i Italien möter buss upp och kör oss de ca 5 milen till Sorrento. De sista milen går på en mindre väg och det blir nu mycket kuperat. Vi kör uppför höjden och har plötsligt en fantastisk utsikt över bukten och mot Sorrento som är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien. Här skall vi bo i sju nätter. I den gamla delen ringlar de trånga gränderna och här finns två hamnar och ett stort utbud av tavernor och restauranger. För den som vill ha något kvällsnöje finns både diskotek och nattklubbar. Middag på vårt hotell.

  Landvetter – Neapel – Sorrento
 • Dag 2: Ledig dag i Sorrento

  Vi har en hel dag till att bara njuta av vad Sorrento har att erbjuda. Flanera och titta i affärer, sitt på ett kafé och ät en god lunch. Om vädret är lämpligt kanske vi känner för att bada. För den som är intresserad av båtar finns mycket att se på i hamnarna. Katedralen och även St Francescoklostret och Correalemuseet är värda att lägga några timmar på. På kvällen träffas vi som vanligt till vår gemensamma middag.

  Ledig dag i Sorrento
 • Dag 3: Heldagsutflykt Pompeji & Neapel

  Vi börjar dagen med ett besök i Pompeji. En lokalguide visar oss runt i denna ruinstad som begravdes i aska år 79. Det är en helt fantastisk utgrävning. Vi får bl.a. se välbevarade hus, badanläggningar och arenor och vandra på de kullerstensbelagda gatorna. En av de första bakugnarna kan vi också beskåda. Vi besöker också storstaden Neapel där vi gör en rundtur och bland annat passerar Kungliga Palatset, S.Carlo teatern och fina Galleria Umberto. Vi återvänder till vårt hotell och äter middag.

  Heldagsutflykt Pompeji & Neapel
 • Dag 4: Utflykt Capri inkl. entré till Villa san Michele

  Idag ska vi besöka Capri – ett namn som ger många trevliga associationer. Vi tar oss ned till hamnen där båten avgår till Capri. Från hamnen på Capri åker vi upp till Anacapri där vi besöker Axel Munthes otroligt vackert belägna villa – Villa San Michele. Ett mycket spännande besök! Vi får sedan lite tid att titta bland souvenirstånden längs vägen. Vi åker tillbaka till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capris symbol – de bägge klipporna i havet. Vi tar sedan båten tillbaka till Sorrento

  Utflykt Capri inkl. entré till Villa san Michele
 • Dag 5: Vi njuter av Sorrento

  Ytterligare en dag att njuta av ljuva Sorrento!

  Vi njuter av Sorrento
 • Dag 6: Utflykt på Amalfikusten

  Vi tar oss på slingrande, ofta underbart vackra vägar längs kusten via Positano, en av flera pärlor. Detta var från början en liten fiskeby, men är numera en stor turistort med vackra hus som klättrar på sluttningen. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergssidan och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra i sluttningen. Sevärt är den storartade St Andreaskatedralen och Paradisklostret. Ett nöje är att bara vandra i gränderna och kanske sitta ned på ett trevligt kafé.

  Utflykt på Amalfikusten
 • Dag 7: Utflykt Gragnano

  Bussutflykt till Gragnano-distriktet där vi besöker en pastatillverkare samt en bondgård inkl vinprovning och en lättare lunch.

  Utflykt Gragnano
 • Dag 8: Sorrento – Neapel - Landvetter

  På morgonen sätter vi oss tillrätta i bussen och far åter norrut efter några ljuvliga dagar i Sorrento. Vi kommer till flygplatsen i Neapel där vårt plan avgår vid lunchtid mot Göteborg, byte av flyg i Amsterdam. Vi flyger med KLM.

  Ordningen i dagsprogrammet kan komma att ändras av reseledaren under pågående resa. Detta för att anpassa resan efter rådande förhållanden.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Ingen anslutning Jag kommer själv till Landvetter 00:00 00:00 0:-
Lidköping Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Ljungskile Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Skara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 395:-
Stenungsund Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Trollhättan Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Uddevalla Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vara Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 325:-
Vårgårda Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Vänersborg Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-
Alingsås Plats och tid meddelas ca en vecka före avresa 00:00 00:00 295:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 280:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 3 190:-
 • Avbeställningsskydd 700:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
7/10-2023 lördagSorrento med Capri och Amalfikusten
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Erik.G
> 613 990:-Boka

Boende

Hotel Ascot - Sorrento
Hotell Ascot ligger perfekt beläget i centrum av Sorrento. På hotellet finns solterass med pool. Rummen har AC.

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.