Skip to main content

Sorrento ✈

Status:
Ring för att boka

Följ med till Sorrentohalvön, här får du det bästa av Syditalien. Städerna och byarnas smala gränder, är fyllda av butiker, barer och restauranger. De branta bergen på Sorrentohalvön reser sig ur det klarblå Medelhavet och vyerna blir hänförande!
Under vår resa ligger vi still på samma hotell och gör utflykter till Neapel, Pompeji, Gragnano och självklart gör vi ett besök på vackra ön Capri där vi bland annat besöker Villa San Michele. Följ med till något av det bästa Italien kan erbjuda. Följ med till Sorrento!
 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter – Neapel – Sorrento
Vi flyger på morgonen från Landvetter till Neapel med Lufthansa, byte av flyg i Frankfurt (höstresa mellanlandning München). Väl i Italien möter buss upp och kör oss de ca 5 milen till Sorrento. De sista milen går på en mindre väg och det blir nu mycket kuperat. Vi kör uppför höjden och har plötsligt en fantastisk utsikt över bukten och mot Sorrento. Sorrento är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien och här skall vi bo i sju nätter. I den gamla delen ringlar de trånga gränderna och här finns två hamnar och ett stort utbud av tavernor och restauranger. För den som vill ha något kvällsnöje finns både diskotek och nattklubbar. Middag på vårt hotell.

Dag 2 Ledig dag
Vi har en hel dag till att bara njuta av vad Sorrento har att erbjuda. Flanera och titta i affärer, sitt på ett kafé och ät en god lunch. Om vädret är lämpligt kanske vi känner för att bada. För den som är intresserad av båtar finns mycket att se på i hamnarna. Katedralen och även St Francescoklostret och Correalemuseet är värda att lägga några timmar på. På kvällen träffas vi som vanligt till vår gemensamma middag.

Dag 3 Heldagsutflykt Pompeji & Neapel
Vi börjar dagen med ett besök i Pompeji. En lokalguide visar oss runt i denna ruinstad som begravdes i aska år 79. Det är en helt fantastisk utgrävning. Vi får bl.a. se välbevarade hus, badanläggningar och arenor och vandra på de kullerstensbelagda gatorna. En av de första bakugnarna kan vi också beskåda. Vi besöker också storstaden Neapel där vi gör en rundtur och bland annat passerar Kungliga Palatset, S.Carlo teatern och fina Galleria Umberto. Vi återvänder till vårt hotell och äter middag.

Dag 4 Utflykt Capri inkl. entré till Villa san Michele
Idag ska vi besöka Capri – ett namn som ger många trevliga associationer. Vi tar oss ned till hamnen där båten avgår till Capri. Från hamnen på Capri åker vi upp till Anacapri där vi besöker Axel Munthes otroligt vackert belägna villa – Villa San Michele. Ett mycket spännande besök! Vi får sedan lite tid att titta bland souvenirstånden längs vägen. Vi åker tillbaka till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capris symbol – de bägge klipporna i havet. Vi tar sedan båten tillbaka till Sorrento

Dag 5 Ledig dag
Ytterligare en dag att njuta av ljuva Sorrento!

Dag 6 Bussutflykt på Amalfikusten
Vi tar oss på slingrande, ofta underbart vackra vägar längs kusten via Positano, en av flera pärlor. Detta var från början en liten fiskeby, men är numera en stor turistort med vackra hus som klättrar på sluttningen. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergssidan och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra i sluttningen. Sevärt är den storartade St Andreaskatedralen och Paradisklostret. Ett nöje är att bara vandra i gränderna och kanske sitta ned på ett trevligt kafé.

Dag 7 Utflykt Grangano
Bussutflykt till Grangano-distriktet där vi besöker en pastatillverkare samt en bondgård inkl vinprovning och en lättare lunch.

Dag 8 Sorrento – Neapel - Landvetter
På morgonen sätter vi oss tillrätta i bussen och far åter norrut efter några ljuvliga dagar i Sorrento. Vi kommer till flygplatsen i Neapel där vårt plan avgår vid lunchtid mot Göteborg, byte av flyg i Frankfurt (höstresa byte München). Vi flyger med Lufthansa.

Ordningen i dagsprogrammet kan komma att ändras av reseledaren under pågående resa. Detta för att anpassa resan efter rådande förhållanden.

 

Hotell

Hotel Ascot - Sorrento

Hotel Ascot - Sorrento

Hotell Ascot ligger perfekt beläget i centrum av Sorrento. På hotellet finns solterass med pool, bubbelpool. Rummen har AC.