Skip to main content

Tulpankryssning i Holland

Boka tidigt rabatt till och med 30/11!

Följ med från tyska Köln på en kryssning i lugnt tempo på floder och kanaler till Amsterdam och Holland. Vårt kryssningsskepp som blir vårt hem under några dagar har en liten pool och relaxavdelning, men framförallt ett härligt utsiktsdäck där vi ser Holland passera förbi i makligt tempo. Under resan gör vi utflykter till blomsterparken Keukenhof och ser självklart Amsterdam. Sedan kryssar vi vidare på floder och kanaler. Vi bor på kryssningsbåten i trevliga hytter och njuter av goda måltider och nöjen ombord.

Vill du verkligen uppleva Holland från sin bästa sida kom med oss på en härlig tulpankryssning! 

Våra resenärers betyg för resan
4,8 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 21 kundenkäter
 • Det var en fantastiskt fin resa.Dessutom en fantastisk omtänksam reseledare som var mån om alla.
  Resenär
 • Välplanerat och jättetrevligt på alla sätt. Särskilt vill jag uttrycka min uppskattning för den förträffliga reseledaren Maria, en superduktig och härlig person, men också chaufförerna var hjälpsamma och skickliga. Stort tack för en givande och intressant vecka!
  Resenär
 • Fantastiskt bra busschaufför. Framför allt den finaste, trevligaste reseledare. Hon bryr sig om alla och gör så att alla skall må bra. Tack Maria
  Resenär
 • Allt var toppen utom vädret, men det går inte att göra något åt det. Jättebra guid, chaufför och all personal på båten. Toppen!!😉
  Resenär
 • Stort tack till Eva o Christer som utförde sitt jobb med den äran
  Resenär
 • Vi hade en duktig och trevlig reseledare Eva. En busschaufför som va toppen.
  Resenär
 • Guiden o chauffören helt otroliga
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Bremen

  Vi reser söderut och stannar på Björkäng utanför Varberg för fika för de som är hungriga. I Helsingborg möter vi bussen från Östergötland och vi reser sedan vidare i en buss via färjan mellan Rödby & Puttgarden mot Bremen där vi checkar in och äter gemensam middag. Ca 70 mil

 • Dag 2: Mot Köln

  Vi reser söderut efter frukost och kommer till Köln där vi går ombord på vårt fartyg. Vi checkar in och äter soppa innan båten lägger ut norrut i Rhen. Ombord ingår frukost, lunch och middag. Ikväll äter vi en välkomstmiddag ombord samtidigt som vår kanalbåt tar oss mot Amsterdam.

 • Dag 3: Amsterdam & Keukenhof

  På morgonen lägger vi till i Zaandam utanför Amsterdam. Idag skall vi se den stora blomsterparken Keukenhof och Amsterdam. (Lunch ingår ej) Framåt kvällen återvänder vi till båten och äter middag ombord.

 • Dag 4: Vindkvarnar och delikatesser

  Vi kryssar ut i Markermeer och upp till Enkhuizen. De som vill kan här vara med på en utflykt till Vindkvarnar och delikatesser. Pris 590:- bokas hemifrån. Efter middagen ombord lägger vårt fartyg ut och vi kryssar söderut på kanaler och floder under natten.

 • Dag 5: Rotterdam & Dordrecht

  Under morgonen lägger vår båt till i Rotterdam som man kan upptäcka på egen hand eller följa med på en utflykt som fartyget anordnar till Rotterdam och Delft. (Pris 590:-) På eftermiddagen fortsätter vi en liten bit till mysiga Dordrecht. Efter att även ha sett Dordrecht fortsätter vi under natten till vårt sista stopp.

 • Dag 6: Sista dagen ombord

  På morgonen har vi lagt till i Nijmegen och har fram till eftermiddagen på oss att upptäcka staden. Vid 14:00 seglar vår båt vidare på Rhen mot Köln. Avskedsmiddag ombord ikväll.

 • Dag 7: Vi resor mot Lübeck

  Efter frukost möter vi vår buss igen. Vi packar in vårt bagage och sedan tar vi en titt på Köln. Vår resa tar oss norrut till Lübeck där vi checkar in på fina Park inn by Radisson och äter middag.

 • Dag 8: Nu är vi snart hemma igen

  Efter frukost far vi vidare hemåt. I norra Tyskland stannar vi på en gränshandel där vi kan shoppa billigt innan vi tar färjan över till Danmark. I Helsingör tar vi nästa båt och väl över i Helsingborg börjar vi skiljas åt. Östgötarna far vidare mot sitt och vi fortsätter längs västkusten hemåt. Vi beräknas vara åter 19:30 i Göteborg för vidare färd hemåt. Ca 70 mil

Boende

DCS AMETHYST CLASSIC
Natursköna landskap och spännande städer väntar dig på din kryssning med DCS Amethyst på Rhen och Mosel. Upp till 110 gäster i 55 utsideshytter reser på tre däck mot rekreation, njutning och oförglöml...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.