Skip to main content

Vietnam med Halong Bay, Saigon och Hanoi

en drömresa fylld av upplevelser

Upptäck det fascinerande Vietnam med sina pulserande städer Ho Chi Minh och Hanoi. Vi gör ett badstopp några dagar i den vackra kuststaden Nha Trang. I den spektakulära Halongbukten kryssar vi iväg på en oföglömlig kryssning där vi övernattar ombord. Tillsammans med ReseMakar´n och vår svenska färdledare får du möjlighet att utforska landets kultur, historia och natursköna platser på en unik resa. På denna spännande rundresa kommer du att få en inblick i det moderna Vietnam samtidigt som du får uppleva landets rika traditioner och vänliga lokalbefolkning. En resa fylld med minnen för livet väntar dig!

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Flygresa
 • 11 nätter på hotell / kryssning
 • 10 frukost
 • 1 brunch
 • 2 lunch
 • 6 middag
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Inrikesflyg Ho Chi Minh - Nha Trang
 • Inrikesflyg Nha Trang - Hanoi
 • Transfer på plats
 • Reseledare med från Sverige
 • Lokal guide
 • EJ INKLUDERAT
 • Dricks 3 US$/ person/dag till lokal chaufför och guide

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi flyger mot Vietnam under natten

  Nu börjar äventyret! Vi flyger med Turkish från Göteborg på eftermiddagen till Istanbul där vi byter flyg och flyger vidare till Ho Chi Minh.

 • Dag 2: Vi landar i Ho Chi Minh

  Vid flygplatsen möter vår guide upp oss och vi tar oss gemensamt till vårt hotell. Efter incheckning får vi tid att slänga upp fötterna på sängen och ta en härlig vila eller varför inte spana in omgivningarna på egen hand. Den livliga staden Ho Chi Minh, fortfarande kallad Saigon av många lokalbor, var från början en fiskeby, uppbyggd på ett träskområde. Staden utvecklades till Saigon under den franska dominansen. Den sprudlande utvecklingen har gjort att Ho Chi Minh gått från en krigshärjad stad till en blomstrande metropol. Dock är arkitekturen, den lokala kulturen och livsstilen i Ho Chi Minh fortfarande en blandning av franska, amerikanska och kinesiska influenser. Denna snabbt växande stad är nu känd för sina eleganta internationella hotell och exklusiva restauranger, trängs med motorcyklar, bilar och högljudda cyclo-förare, och är full av shoppingområden, trottoarkaféer och nudelstånd. De har skapat ett dynamiskt urbant område på ett mycket speciellt sätt och erbjuder oändliga möjligheter till utforskning av denna sydvietnamesiska pärla. Ikväll serveras vi buffé.

  Vi landar i Ho Chi Minh
 • Dag 3: Stadsrundtur och Cu Chi tunnlarna

  På morgonen åker vi till Cu Chi-området där vi kommer att se en utställningshall och en utvidgad sektion av Cu Chi-tunnlarna för att få en känsla av det underjordiska livet och lära oss lite mer om gerillataktikerna hos Viet Cong. Det otroliga underjordiska nätverket i Cu Chi byggdes av vietnamesiska kämpar under deras långa kamp för självständighet. Dessa omfattande tunnlar på över 200 km har särskilt inredda bostadsområden, förvaringsanläggningar, vapenfabriker, fältsjukhus, boende och kommando centraler. Efter att ha lämnat Cu Chi återvänder vi till Ho Chi Minh och njuter av en halvdags stadstur. Vi besöker den vackra promenadplatsen Nguyen Hue som ger oss en inblick i både gamla och nya Ho Chi Minhs. Denna gågata kantas av kolonialbyggnader, trevliga restauranger och lyxiga köpcentrum. Vi gör ett snabbt besök på Nguyen Hue-gatan innan vi går för att se Notre Dame-katedralen och det gamla postkontoret i Sai Gon. De är några av de mest slående kolonialbyggnaderna i Ho Chi Minhs centrum. Vi kör förbi det historiska landmärket Independence Palace på väg till War Remnants Museum. Detta museum innehåller en skatt av bilder och verkliga objekt som speglar det ökända Vietnam-Amerikanska kriget och den första Indokinakriget med de franska kolonialisterna. Vi avslutar med en promenad runt Ben Thanh-marknaden, där säljare visar upp ett brett utbud av varor och hantverk som tilltalar varje smak! Middag på lokal restaurang.

  Stadsrundtur och Cu Chi tunnlarna
 • Dag 4: Mekongdeltat och mot Nah Trang

  Vi beger oss ut ur staden, till My Tho, en port till Mekongdeltat. Denna otroligt bördiga region skapades av den mäktiga Mekongfloden, som slingrar sig från Tibet genom Laos, Thailand, Myanmar, Kambodja och slutligen till Vietnam. Vid ankomst till My Tho stiger vi ombord på en båt för att utforska Mekongdeltat. Denna flodtur erbjuder fantastiska vyer - från den röda vattenytan till flytande fiskodlingar och frodiga plantage i bakgrunden. Under vägen stannar vi till vid Unicorn Island och promenerar runt med vår guide för att besöka denna stora ö, där bygatorna är kantade av fiskdammar, fruktträdgårdar och risfält. Vi gör stopp för att, vid lokala hus, få smaka på säsongens frukter, lyssna på traditionell musik framförd av en byensemble och prova honungste. De korsande kanalerna är verkligen Mekongdeltats livsnerv; dock kan många kanaler endast nås med små båtar. Vi får en kort båttur i en sampan båt för att utforska detta labyrintliknande kanalsystem innan vi fortsätter med vår motorbåt, till kokosriket Ben Tre. Denna frodiga region erbjuder olika aktiviteter från cykelturer till hästvagn och motorcykel som drar kärror. Vi hoppar på en av dem för att upptäcka lokalinvånarnas traditionella livsstil, kultur och historia. Under dagen bjuds vi på lunch. Vi avslutar vår utflykt och kör tillbaka till Ho Chi Minh flygplats för vår flygning till Nha Trang. Vid ankomst i Nha Trang möts vi av vår guide och blir kördas till vårt nya hotell.

  Mekongdeltat och mot Nah Trang
 • Dag 5-8: Lata dagar på Nah Trang Beach

  Efter många nya intryck och spännande upplevelser tar vi oss nu dagar med avslappning och sol och bad på Nah Trang Beach.

  Lata dagar på Nah Trang Beach
 • Dag 9: Sista doppet och mot Hanoi

  Nu tar vi oss det sista doppet och njuter av ledig tid fram tills vi blir upphämtade för transfer till flygplatsen. Vi flyger till Hanoi och på flygplatsen i Hanoi blir vi välkomnade av vår guide och körda till hotellet. Gemensam middag.

  Sista doppet och mot Hanoi
 • Dag 10: Kryssning på Halong Bay

  De otroliga kalkstensformationerna bildar en spektakulär havsvy av Halongbukten, vilket gör det till ett enastående naturunder i Vietnam. Idag ger vi oss iväg till Halong City, en bas för vår utforskning av denna berömda sevärdhet. Denna resa tar mellan tre och fyra timmar och passerar genom vackra landskap till Halongbuktens stenformationer. Väl framme kliver vi ombord på vårt kryssningsfartyg som ska vara vårt hem de kommande två dagarna. Kryssningsteamet välkomnar oss ombord med uppfriskande drycker och ger information om fartyget och aktivitetsprogrammet. Den spännande utflykten börjar när vår båt sicksackar sig genom Halongbukten. På vägen njuter vi av en stor lunch och ser vackra vyer av bukten med en blandning av himlen och kalkstensöar som sticker upp ur det klara och smaragdgröna vattnet. Dessa klippformationer är oftast namngivna efter sina distinkta former och kantas av små stränder och vackra grottor. Eftermiddagen spenderas med att beundra den fantastiska utsikten eller delta i aktiviteter som roddbåtsturer, simning och kajakpaddling (bokas ombord). Vi kan förbättra våra kulinariska färdigheter genom att delta i en matlagningsklass med havssmak. Mästerkocken visar gästerna hur man lagar några traditionella vietnamesiska delikatesser. Vi avslutar med en utsökt middag och njuter av underhållning i matsalen. Det finns också möjligheter att prova på bläckfiskfiske från båten. Spännande!

  Kryssning på Halong Bay
 • Dag 11: Kryssning på Halong Bay och åter i Hanoi

  Vi upplever en magisk soluppgång över Halongbukten. Vi kan delta i en Taichi-övning på soldäcket eller bara njut av det vackra. Båtturen fortsätter förbi många imponerande öar, vilket ger oss en ny upptäckt av denna vackra bukt. Antingen så stannar man på fartyget och får fri tid eller så går man ombord på en tender för att besöka Sung Sot, en av de många vackra grottor som är gömda under höga klippor. Den uppförs lutande gångvägen med nästan 100 steg är något ansträngande; dock gör den panoramautsikt som sträcker sig från närliggande båtpiren till klippöar i fjärran, allt besvär värt. Vi njuter av detta praktfulla landskap innan vi börjar utforskningen av Sung Sot-grottan. Denna anmärkningsvärda grotta är naturligt smyckad med otaliga stalaktit- och stalagmitformationer. De sträcker sig från golv till tak och bildar olika pelare som stöder grottans kupol. Vi återvänder till vår kryssning och tar oss mot Tuan Chau Marina. Väl framme tar buss oss tillbaka till Hanoi. På vägen stannar vi vid för att sträcka på benen och se många lokala bybor som tillverkar vackra hantverksobjekt på traditionella sätt.

  Kryssning på Halong Bay och åter i Hanoi
 • Dag 12: Stadsrundtur i Hanoi

  Idag tillbringar vi vår tid med att utforska Hanoi. Vi tar oss med buss till Ba Dinh-torget. Denna park innehåller Ho Chi Minh-mausoleet och Ho Chi Minh-residenset. Vi besöker hans bostad, där han bott och arbetat till sina sista dagar. Nära detta komplex finns Enpelarspagoden, vars ursprung går tillbaka till Hanois grundande. Vi besöker dem alla och fortsätter till Litteraturens tempel. Detta välbevarade tempel är nu dedikerat till Konfucius lärda men var en gång Vietnams första universitet. Vi fortsätter till Vietnams etnologiska museum där utställningar både utomhus och inomhus visar olika dokument, bilder och objekt fokuserade på Vietnams 54 etniska grupper. Sightseeingturen tar oss förbi olika sevärdheter, inklusive Tran Quoc-pagoden, Quan Thanh-templet, Västra sjön, Long Bien-bron och Operahuset. Det blir inga planerade stopp utan bara en glimt av stadssiluetten. Vi avslutar en rundtur i staden med en fantastisk vattenmarionettshow följt av en trevlig promenad runt Hoan Kiem-sjön, en av de större natursköna platserna i Hanoi. Gemensam middag.

  Stadsrundtur i Hanoi
 • Dag 13: En sista dag i Hanoi. Flyg hem sent på kvällen

  Idag har vi fri tid i Hanoi innan vi beger oss mot flygplatsen. Hemresan sker på kvällen så vi har gott om tid att utforska staden eller vila innan avresan.

  En sista dag i Hanoi. Flyg hem sent på kvällen
 • Dag 14: Vi landar i Sverige

  Under natten har vi flugit mot Europa och på morgonen bytt plan i Istanbul mot Landvetter. Med massor av nya minnen tar vi farväl av våra nyfunna vänner och hoppas att vi ses på någon resa framöver.

Avreseorter och tider

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 5 800:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
11/2-2025 tisdagVietnam
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 624 940:-Boka

Boende

Rundresa Vietnam
Ho Chi Minh Harmony Saigon Hotel & SPA**** Hotellet ligger knappt 10 minuters promenad från den populära marknaden Ben Thanh, 300 meter från parken Tao Dan och 1 km från pagoden Xa Loi, Återföreningsp...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.