Skip to main content

Vietnam

Status:
Fullt

Upplev storslagen natur, långa vidunderliga kuststräckor, gröna risfält och bergssluttningar klädda med teakträd. Kontrasten mellan gammalt och nytt är ständigt närvarande. Här möts vi av ett vänligt folk, ett färgsprakande gatuliv, spännande mat och vi upplever allt ifrån små kuststäder till myllrande storstäder. Härtill får vi en kryssning i Halong Bay! Våra luncher och middagar intas på lokala restauranger!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 – Landvetter mot Vietnam
Vi träffas på Landvetter flygplats varifrån vi flyger till Hanoi. Vårt flyg går med mellanlandning på Arlanda och i Dubai. Ombord på flyget från Stockholm och Dubai serveras måltider.

Dag 2 – Ankomst Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi möts vi av vår engelsktalande lokalguide som tar oss till Chalcedony Hotel ****där vi checkar in. www.chalcedonyhotel.com

Dag 3 – Stadsrundtur Hanoi
Hanoi är landets huvudstad och här får vi både småstadens charm med låg bebyggelse, vackra franska kolonialhus och tusentals cyklister samt storstadens utbud. Sevärdheterna är många och under vår stadsrundtur besöker vi bl.a Ho Chi Minhs hem och museum, Enpelarpagoden, Etnologiska museet och de koloniala kvarteren. (Lunch och middag ingår)

Dag 4 – Ledig dag alternativt en valbar utflykt
Utforska omgivningarna på egen hand, koppla av eller följ med på en fantastisk tur! (endast frukost ingår). 

* Valbar utflykt: Vi gör en heldagsutflykt 9 mil söder om Hanoi, till provinsen Ninh Binh. Området är välkänt för sin dramatiska natur, med otaliga karstklippor som sticker rakt upp ur det annars ganska platta landskapet. Vi inleder med en stilla båttur på floden som flyter fram mellan berg och risfält. Efter lunch cyklar vi genom pittoreska små byar, till det som en gång var ett kungligt palats. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Hanoi, där dagen avslutas med middag. Pris: 550:-  (förbokas innan avresa)

Dag 5 – Kryssning på Ha Long Bay (med övernattning)
Vi glider fram genom ett fantastiskt sjölandskap med smaragdfärgat vatten och grönskande öar. Under våra strandhugg får vi en möjlighet att upptäcka laguner, sandstränder och grottor. Vi äter lunch och middag ombord och njuter av lugnet och omgivningarna.  

Dag 6 – Tillbaka till Hanoi
Frukost och brunch serveras ombord på vår väg tillbaka genom Ha Long-bukten. Med buss tar vi oss tillbaka till Hanoi, där vi äter middag och övernattar på Flower Garden Hotel 

Dag 7 – Flyg till Hue 
Vi besöker en historisk huvudstad som numera är upptagen på UNESCOS:s världsarvslista. Hue blev huvudstad för Nguyen-dynastin, som regerade över ett enat Vietnam från 1802 till 1945. Staden ödelades under Vietnamkriget och har byggts upp igen. Under vår stadsrundtur besöker vi bl.a Citadellet och den Förbjudna Staden, det Kejserliga Muséet och Dong Ba-marknaden. Vi checkar in på Huong Giang Hotel. (huonggianghotel.com)

Dag 8 – Stadsrundtur och transfer till Da Nang
Under förmiddagen besöker vi en av Vietnams mest kända platser, Thien Mu-pagoden. Här förundras vi över det spektakulära, åttkantiga tornet, ber om god tur framför den enorma skrattande buddhan och utforskar paviljongerna. Nästa stopp blir vid kejsare Minh Mangs grav och här vandrar vi över vackra broar i underbara trädgårdar. Efter lunch åker vi vidare via Hai Van-passet som är Vietnams högsta på 500 m.ö.h. Härifrån har vi fantastiska vyer över det vackra landskapet. När vi ankommer Da Nang checkar vi in på Belle Maison Da Nang och äter middag på en lokal restaurang. (www.bellemaisondanang.com)

Dag 9 – Da Nang och Hoi An
Idag besöker vi Cham Museet, som visar upp historiska skulpturer och föremål från Cham-kulturen. Vi åker vidare till Marble Mountain, där vi får en spektakulär utsikt över staden samt besöker ett grottempel. Efter lunch åker vi till Hoi An, där vi bland annat besöker den japanska bron, en kinesisk församlingshall och marknaden vid Thu Bon-floden. På kvällen deltar vi i en matlagningskurs och avnjuter sedan det vi har lagat till middag.

Dag 10-12 – Lediga dagar
Idag har vi möjlighet att njuta av stranden eller utforska Da Nang på egen hand.

Dag 13 – Flyg till Ho Chi Minh-staden
Idag flyger vi till Ho Chi Minh-staden som är Vietnams största och också känd som Saigon. Efter incheckning på Paragon Saigon Hotel gör vi en stadsrundtur då vi beser Reunification Palace, det gamla Postkontoret, Notre Dame-katedralen och Dong Koi-gatan som tidigare var den stora modegatan. Vi avslutar på Ben Thanh-marknaden där det finns möjlighet till shopping. Därefter återvänder vi till vårt hotell. (paragonsaigon.com) Middag serveras på en lokal restaurang.

Dag 14 – Mekongdeltat
På programmet står det bördiga Mekondeltat som också kallas för Vietnams risskål. Här omges vi av risfält och vattenvägar. Vi börjar med ett stopp på den flytande marknaden i Cai Be och faschineras av alla båtar fyllda av grönsaker till försäljning. Vi besöker slutligen en fruktodling på ön Tan Phong. Under dagen intar vi lunch på en lokal restaurang med specialiteter från området. Vi äter en gemensam middag.  

Dag 15 – Cu Chi-tunnlarna och hemresa
Dagen börjar med Cu Chi tunnlarna som användes av nästan 10.000 soldater under Vietnamkriget. Tunnelsystemet började byggas på fyrtiotalet och nådde tillslut en längd på över 20 mil. Vi hinner också med ett besök i Ho Chi Minh där vi har lite tid på egen hand innan vi åker ut till flygplatsen varifrån vi flyger vidare hemåt.

Dag 16 – Hemkomst
Vårt flyg tar oss via Dubai till Stockholm och vi når sedan Göteborg på eftermiddagen. När vi landar väntar anslutningsbuss för de som förbokat.

Hotell

Rundresa Vietnam

Rundresa Vietnam

Hanoi Chalcedony hotel Centralt beläget i Hanois gamla kvarter. Alla rum har AC och är inredda i modern Vietnamesisk stil. Ha Long Bay Gray Line Cruises Utsides dubbelhytter Hanoi Flower Gardenhotel C...