Skip to main content

Kroatien - Rovinj

Rovinjs stadsbild charmerar med sina pastellfärgade hus som ligger längs trånga ringlande gränder som alla leder upp mot katedralen St Eufemia på toppen av kullen. Rovinj är en av de charmigaste kuststäderna på Istrien. Hela staden vimlar av små gallerier och fina restauranger som blandas med enklare barer längs kajerna. Här finns härlig atmosfär, fina möjligheter till bad, shopping och trevliga kvällsnöjen. Vi bor perfekt på den fina resorten Amarin som ligger en kort båt- eller bussresa bort. Välkommen till Kroatien!

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, färjeresor, vägavgifter, övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi reser söderut

  Avresa från hemorten via stopp vid Björkängs Vägkrog. Vi åker färja mellan Helsingborg–Helsingör (20 min) och Rödby-Puttgarden (1 tim 45 min). Färden går söderut genom Tyskland och på kvällen har vi kommit till Schweinfurt där vi stannar på vårt bekväma hotell. Incheckning och god sömn! Ca 100 mil

 • Dag 2: I kväll ser vi Adriatiska havet!

  Efter en god frukost så fortsätter färden söderut. Ganska snart är vi i utkanten av München som vi rundar och viker av mot Salzburg. Vi passerar genom Österrike på vackra vägar med stundtals otroliga vyer och når Slovenien och slutligen Kroatien. Frampå kvällen har vi nått vårt semesterparadis. Middag, kvällsdopp(?) och god natt. Ca 88 mil.

  I kväll ser vi Adriatiska havet!
 • Dag 3-8: I värmen i charmerande Rovinj

  Ta det lugnt och njut av semestern! Om inte strandlivet lockar någon dag tar man sig enkelt in till Rovinj. Flera av dagarna gör vi också intressanta utflykter. Se vårt utflyktsprogram!

  I värmen i charmerande Rovinj
 • Utflykt: Båttur

  Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten!  Vi åker norrut från Porec till Limfjorden där vi gör ett stopp vid Piratgrottan. Sedan fortsätter vi till den lilla fiskebyn Vrsar där vi får fri tid att äta, bada & njuta av den charmiga byn. Pris ca 275:-

  Båttur
 • Utflykt: Venedig

  Följ med på heldagstur till den sägenomspunna staden med alla sina kanaler. Här får vi möjlighet att se Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset. Venedig har ca 200 kanaler, 400 broar och är byggt som en labyrint. Passa på att njuta av äkta italiensk glass, beundra kyrkorna, palatsen och alla de andra vackra byggnader som staden har att erbjuda. För många är den absoluta höjdpunkten på vistelsen att glida fram under Venedigs broar i en gondol! Vad du än gör i denna romantikens stad, kommer minnen och intryck vara länge!
  Vi åker snabb-båt över som tar ca 3 timmar. Ombord finns ett litet café och även en taxfree shop. Pris ca 800:-

  Venedig
 • Utflykt: Pula

  Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar och vi stannar till vid Limfjorden. Vi besöker den vackra amfiteatern som staden är uppbyggd runt och som fortfarande används vid bla konserter och den årliga kroatiska filmfestivalen i juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från romartiden. I Pula bor ca 62 000 invånare och det finns ett stort utbud av affärer för den shoppinglystne! Tid för lunch och shopping finns. Ingår i resans pris.

  Pula
 • Utflykt: Medeltida bergsbyar

  Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien-Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och vi gör ett besök i några av dem. Bergsbyarna är bland annat kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor.
  Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 350:-

  Medeltida bergsbyar
 • Dag 9: Vi påbörjar resan hemåt

  Avresa från Rovinj på morgonen. Vi åker norrut och över alperna till Wiedemar som ligger strax utanför Leipzig. Ca 110 mil

  Vi påbörjar resan hemåt
 • Dag 10: Åter på svensk mark

  Vi tar samma färjor som på nervägen. Beräknad återkomst till Göteborg ca kl 21:30. Därefter vidare med anslutningsbuss till respektive hemort. 

  Åter på svensk mark

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 23:00 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 23:15 0:-
Skara Busstation 04:35 22:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 23:00 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 22:00 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 21:40 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 22:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 22:15 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 22:15 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 22:00 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 21:45 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 21:30 0:-
Kungsbacka CirkleK - Kungsbacka syd 06:50 21:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 20:30 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 20:15 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 19:50 0:-
Helsingborg ForSea bussincheckning ( f.d. Scandlines) 09:40 18:50 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
9/9-2022 fredagKroatien - Rovinj - Resort Amarin 10 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
27 990:-Boka

Boende

Resort Amarin
Anläggningen ligger ca 4 km norr om Rovinj och håller hög standard med fräscha rum som ligger i egna byggnader spridda runt restauranger, 3 pooler och stranden. Rummen har kök/pentry/kylskåp, badrum m...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.