Skip to main content

Almunecar ✈

Pris från:
10 490:-
Dagar:15
Flyg Landvetter – Malaga, Transfer ToR hotell i Spanien, del i dubbelrum inkl halvpension, reseledarservice. (helpension möjligt att boka mot tillägg)
Boka resa

Följ med på långsemester med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

ÄVEN EN JULRESA!! Följ med och lämna julstressen hemma. Här firar vi ordentligt både på jul och nyår. Som en extra bonus får vi var med om firandet av trettonhelgen som firas som en karneval där skolungdomar och olika föreningar går i parad med musikkår och uppträdanden.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Till Almuñécar
Vi flyger från Landvetter med SAS ner till Malaga (avresa 7/4).  Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middag).

Almuñécar
Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske börja med en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också göra lite längre utflykter på egen hand med lokalbussen. Är man till exempel intresserad av romdestillering kan man åka till Motoril där det även finns ett olivmuseum att besöka.

Hemresa
(Avresa 7/4 hemresa eftermiddag med SAS).  Vi packar in vårt bagage och kliver ombord på anslutningsbussen med transport till flygplatsen i Malaga och vidare till Landvetter. Vi tackar för denna gång!

För de som önskar ordnar vår reseledare flera trevliga utflykter i området, läs mer under fliken "våra utflykter".

Allt detta ingår

  • Flygresa
  • Flygskatter
  • Transfer i Spanien
  • Del i dubbelrum med balkong & bad/dusch och wc.
  • Halvpension under vistelsen.
  • Reseledarservice

Våra utflykter

Malaga
Denna dag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. 250 SEK

Frigiliana och Nerja
Idag gör vi ett besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by.  300 SEK

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna dag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar.  250 SEK

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/12Se allaAlmunecar - Hotell Helios - Jul och Nyår 19 dagar
Reseledare: Lena
Fullbokad, väntelista14 990:-Ring för att bokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/3Se allaAlmunecar - Hotell Helios - 15 dagar
Reseledare: Lena
> 610 490:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/3Se allaAlmunecar - Hotell Helios - 15 dagar
Reseledare: Lena
> 610 490:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/4Se allaAlmunecar - Hotell Helios - 15 dagar
Reseledare: Lena
> 612 290:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/4Se allaAlmunecar - Hotell Helios - 15 dagar
Reseledare: Lena
> 612 290:-BokaMer information

Hotell

Hotell Helios

Hotell Helios

Hotell Helios*** Perfekt beläget på stranden San Cristobal 500 meter från centrum av Almunecar och 400 meter från den botaniska trädgården. På hotellet finns uppvärmd pool, takterass med magisk utsikt...