Skip to main content

En dagskryss med Stena Line

En dag på de blå haven
  • Danmark
  • Bussresa
  • Sverige
  • Kryssningar
  • Dagsresor
  • Shoppingresor

En dag fylld med härligheter

Förväntansfulla åker vi tidigt tisdag morgon, solen kikar fram medans vi rör oss söderut och vi är hoppfulla om en solig dag på havet.Både bussen, chauffören och resenärerna är glada över att äntligen få komma ut på en resa igen. Efter en lång tid med mycket tråkigheter är vi alla väldigt tacksamma för att få komma ut på äventyr igen. Resan ner mot Göteborg och Danmarksterminalen går smidigt, vi gör stopp i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla och Kungälv för att hämta upp alla pigga medresenärer. Stämningen ombord på bussen är härlig och med mycket utrymme och säkert avstånd ombord på bussen kan alla vara avslappnade.

Framme i Göteborg hämtar busschauffören Erik och praktikanten/reseledaren Ellen upp allas biljetter. Färdig utskrivna och i ett kuvert går allting smidigt och väl nere vid bussen igen blir det utdelning av allas biljetter.

Passagerarna får gå ombord via landgången och lyckligtvis har alla kommit ihåg att ta med sina pass. Erik & Ellen får åka via bildäck och till deras lycka får de se några bekanta ansikten på vägen att heja på.

Ombord möts vi av den trevliga Stena Line personalen och det känns säkert och tryggt ombord. De flesta av oss i sällskapet njuter av en god frukost i restaurang Taste innan det är dags för shopping i deras Border Shop butik. Det handlas öl, vin och andra godsaker och till allas bekvämligheter bärs alla inköp ner till bussen och lastas smidigt ombord på bussen. Detta är en av de fantastiska sakerna på dagens kryssning. Ingen behöver oroa sig för att behöva släpa runt på sina inköp utan man kan fortsatt njuta av den fantastiska dag dagen till ära bjuder på.

Solen skiner under hela överfarten och vinden är nästan helt bortblåst hehe.. Vi njuter av en härlig dag på däck och pratar om alla olika resor man ser fram emot att få göra och självklart också om gamla goa reseminnen. Med ett stopp på bara 30 minuter i Fredrikshamn är vi snabbt tillbaka ute på de blå haven igen. Denna gång njuter vi av en god lunch i restaurang Taste. För de som vill har även baren öppet med lite lättare tilltugg och go dryck.

Efter en fantastiskt fin dag ombord är vi åter i Göteborg. Det blir en fin busstur hem där den erfarna busschauffören Erik lyckas hålla sig undan alla de jobbiga köerna i Göteborg och smidigt kör oss tillbaka till våra hemorter igen. Tack vare ett välorganiserat system är det lätt för Erik & Ellen att dela ut allas inköp och vi tackar för en fin resa.

Fantastiskt kul att få vara ute på resa igen och de blå haven!