Skip to main content

På spaning i Stockholm kring vårt nya hotell

  • Sverige
  • Storstad

Till denna säsongen har vi bytt hotell i Stockholm. Hotellet är beläget vid Stureplan, dvs mitt i smeten. Det visste vi, men såklart var vi nyfikna på att veta mer. Av den anledningen åkte vi till vår huvudstad för att se vad som finns runt om vårt nya hotell.

Känner man för shopping så ligger mysiga Biblioteksgatan bara 200 meter vårt hotells dörr, på vägen dit passerar du Sture-Gallerian som lockar med flärdfull shopping. Vandrar du gågatan Biblioteksgatan ner mot Norrmalmtorg så passerar du flera fina butiker som tex HM Home, Tommy Hilfiger och & Other Stories. Lite längre ner på gatan finner du matmeckat Eatly som är en Italiensk mataffär och också en trevlig restaurang med flera olika serveringar inrymt i en gammal fin teater. Från Norrmalmstorg har du inte långt till Kungsträdgården. Här finner du PK huset, Gallerian och NK. Här finner du det bästa utbudet i Sverige och du har bara ca 500 meter hem till hotellet när kassarna blir för fulla!

På en resa till huvudstaden skall man unna sig något gott att äta tycker vi. Utbudet är stort och man finner enkelt något som man inte provat tidigare. Runt hotellet finns massor av restauranger. Ofta behöver man boka bord för att få plats, det kan man med fördel göra hemifrån!

Tvärs över gatan från vårt hotell ligger Taverna Brillo. Här huserar Danyel Couet, vinnare av kockarnas kamp. Här åt vi och njöt av bra service och god mat. Bokning av bord är nog ett måste om ni vill äta på kvällen.

Går man på Humlegårdsgatan mot Östermalm passerar man strax lyxkrogen Ekstedt, som har en stjärna i Guide Michelin. Här serveras en fast meny och förbokning måste göras flera månader i förväg. Är man intresserad av god mat får man här en upplevelse för livet! Tvärs över gatan från Ekstedt ligger Niklas Ekstedts andra krog Hillenberg som han tog över 2018. Här beställer man mat efter meny och man får en härlig middag, men boka bord i förväg! Vandrar man längre upp på Humlegårdsgatan kommer man snart fram till Östermalmshallen som har mängder av serveringar.

Har man bokat teaterbiljett är vår rekommendation att man går mot sin teater på kvällen och äter i området runt teatern. Oscarsteatern är hem för Änglagård och runt teatern finns flera bra restauranger. Promenerar du från vårt hotell via Kungsgatan så är promenaden ca 1000 meter. Halvvägs kommer du till Hötorgshallen och här finner du massa små roliga restauranger. Lite närmare teatern på Kungsgatan kommer du till det berömda konditoriet Vete-Katten som erbjuder allt från bakverk till goda smörgåsar. Mitt i mot Oscarsteatern finner du Teaterbrasseriet och på Vasagatan ca 200 meter från teatern har kedjan Jensens Bøfhus en restaurang. Om man vill kan man såklart bara ”klämma en burgare” på Burger King som ligger granne med teaterentrén!

Efter några nätter på Scandic Anglais kan vi sammanfatta vår vistelse med att vi tyckte läget var perfekt för utfärder i vår vackra huvudstad, det är gångavstånd till nästan allt! Du når gamla stan på trevliga gator, tar dig lätt till Djurgården eller till din teater. Området runt hotellet är roligt med massa små butiker och många kändisar som rör sig i kvarteren. Frukosten avnjuter man med gatulivet utanför, vill du kan du sommartid ta en drink på takterassen och stora delar av året så är det afterwork och musik i hotellets lobby på fredagar och pianomusik på lördagar. Välkommen hem till Stureplans vardagsrum, välkommen till Stockholm.

På spaning för ReseMakar´n
Anneli & Erik