Under eftermiddagen tar vi bussen till Göteborg, där vi går på färjan som ska ta oss till Kiel i Tyskland. Ombord serveras middagsbuffé innan det blir dags att krypa till kojs.
Efter frukost kör vi iland på tysk mark och resan fortsätter söderut, mot medeltidsstaden Celle i förbundslandet Niedersachsen. Vid ankomst inleder vi vår vistelse med en guidad rundtur bland korsvirkeshus och kullerstensgator i den pittoreska stadskärnan. Därefter checkar vi in och äter middag på vårt centralt belägna hotell.
Denna dag går i vinets tecken, då vi gör en heldagsutflykt till den årliga vinfestivalen i Hildesheim – en annan av Nordtysklands medeltida pärlor. Under Kristi Himmelsfärdshelgen blir staden en samlingspunkt för vinmakare från hela Europa och på torget serveras mat och ädla drycker i överflöd. Vi spenderar dagen med att insupa festatmosfären på egen hand och sent på kvällen går bussen åter till hotellet.
Efter frukost checkar vi ut och packar in oss i bussen för färd norrut. Strax söder om Lübeck, intill sjön Ratzeburger, stannar vi hos sparrisodlaren Lödings Bauernhof am See. Denna tid på året är den eftertraktade vita sparrisen i säsong och efter en rundtur på gården bjuds vi på en läcker sparrislunch. Mätta och belåtna gör vi sedan en traktortur på fälten, då vi själva får testa på att skörda de underjordiska godsakerna. På eftermiddagen kör vi ombord på färjan i Kiel och när vi har installerat oss i hytterna avrundas dagen med middagsbuffé.
På morgonen återser vi Göteborgs hamn och efter frukosten kör vi iland och vidare mot våra respektive hemorter.