Italienska drömsjöar

Vi flyger med bekvämt flyg från Trollhättan-Vänersborgs flygplats till Pula på Istrien. Vi fortsätter sedan till Comosjön där vi bor tre nätter. Bergen stupar rakt ner i sjön och vyerna är ljuvliga. Vi besöker förnäma Stresa vid Lago Maggiore, där vi njuter av blomsterprakten och på håll skymtar vi mytomspunna ön Isola Bella. Gardasjön, vackert beläget mellan grönskande kullar och Alperna i norr blir vårt nästa stopp. Här besöker vi bla en marknad, provar vin och gör en båttur. De vackra sjöarna i norra Italien väntar på att få upplevas av dig, välkommen med oss till Italienska drömsjöar!
 

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Pula och buss till Trieste
Vi flyger från Trollhättan – Vänersborgs flygplats till Pula i Kroatien. Här möter vår buss och vi far den korta biten upp till Trieste där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. Ca 12 mil

Dag 2 Trieste – Comosjön
Efter frukost lämnar vi Trieste och åker till Romeo och Julias stad Verona. Där kan vi se Julias balkong, amfiteatern från utsidan, Scalieri-gravarna, shoppinggatan och grönsakstorget. När vi bekantat oss med Verona, och de som vill har ätit lunch, beger vi oss vidare till Lago di Como där vi skall bo 3 nätter på Hotel Como****. Middag på hotellet. Ca 46 mil.

Dag 3 Utflyktsdag Lago Maggiore
Vi börjar med frukost innan vi beger oss till Lago Maggiore som ligger vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Vi besöker Stresa som med sin blomsterprakt, sina tjusiga villor och sin eleganta strandpromenad är Maggioresjöns metropol. Här kan man åka båt över till den exotiska ön Isola Bella (ingår ej) med sina vita påfåglar och sin fantastiska trädgård, eller bara flanera runt i staden.

Dag 4 Utflyktsdag Lago di Como
Vi börjar med en härlig båttur på Comosjön som passerar många pittoreska orter och stannar till en stund i någon av dem. Vi får egen tid i den härliga sidenstaden Como, där även vår reseledare visar lite av den gamla stadskärnan. Om man vill kan man åka upp med bergbanan till en fantastisk utsikt ovanför staden eller bara sitta och njuta på någon av stadens många torg.

Dag 5 Comosjön – Milano - Torbole Sul Garda
Efter frukost far vi österut mot Gardasjön. Vi kommer snart till ”modehuvudstaden” Milano. Vi tittar gemensamt på staden och får också fri tid att upptäcka alla butiker. Flera av stadens mest kända byggnader ligger i Milanos historiska kärna. Längs torget Piazza del Duomos ena sida breder en av världens största kyrkor ut sig; den gotiska katedralen Duomo. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkolika gallerian Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Efter att vi tillfredsställt våra sinnen drar vi vidare mot vårt hotell vid Gardasjön. Vi checkar in och får middag. Ca 25 mil.

Dag 6 Utflyktsdag Gardasjön
En italiensk marknad måste upplevas. Det är en fantastisk känsla att ge sig in i folkvimlet bland alla gatustånd och pruta på varor av olika de slag! Vi besöker Garda, som namngett sjön och fortsätter till Lazise, båda mycket trevliga orter som ligger vid sjön. Som avslutning stannar vi på halvön Sirmione som är en riktig pärla med sin gamla borg och smala gränder. På vägen hem stannar vi vid en vinodlare och provar vin. Vi är ju mitt i Amaroneområdet.

Dag 7 Gardasjön
Idag tar vi en ledig dag vid Garda. Vi njuter av Italien en sista dag. Vill man tar man sig enkelt till fots till Riva Del Garda och kan utforska de norra delarna av sjön. Ids man inte har hotellet en fin trädgård med pool och ett fint relaxområde!

Dag 8 Gardasjön – Pula – flyg till Trollhättan-Vänersborgs flygplats
Dags att lämna Italien. Vi kör till den kroatiska gränsen och rullar mot flygplatsen i Pula. Vi flyger sedan hem till trestadsområdet som vi når tidig kväll. Ca 42 mil.

Hotell

Italienska drömsjöar

Trieste Bra hotell i utkanten av Trieste. Como Hotel Como**** Hotellets takterrass med trädgård, pool och bar erbjuder vacker utsikt över de omgivande kullarna. Hotellet ligger 1 km från centrala Como och 20 minuters promenad från sjön. De rymliga rummen har parkettgolv. Rummen har platt-TV med satellitkanaler, minibar och luftkonditionering. I badrummet finns hårtork och badprodukter. Gratis WiFi ingår. Torbole Sul Garda Piccolo Mondo**** Hotellet li...